1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Akupunktur İle Sigara Bırakmak Mümkün Mü?
Akupunktur İle Sigara Bırakmak Mümkün Mü?

Akupunktur İle Sigara Bırakmak Mümkün Mü?

Akupunkturla sigara tedavi ediliyor demek çok iddialı bir cümle olsada iyi bir akupunktur uzmanıyla bırakmanız mümkün.

A+A-

Yalnız herşeyde olduğu gibi burada da biraz irade gerektiriyor. Şöyle ki; akupunktur size sigarayı tiksindiriyor. Bir süre içmiyorsunuz yalnız 1 sene sonra tekrar başlama olasılığınız %70’ler de diye biliriz.

Bu nedenle bıraktıktan sonra tekrar başlamadan iradenizi ortaya koymalısınız. Sigara bırakmak sanıldığı kadar kolay değildir. 30 yıl sigara içip hastalık sebebiyle bırakmış olanlarda bir 5 sene geçmesine rağmen ruhsal sıkıntılımalar meydana gelebiliyor. Bu nedenle ne kadar çabuk bırakırsanız sizin yararınıza olacaktır.

Sigaranın Günlük Yaşantımıza Etkileri

Sigara içen insanların genelde sosyal aktiviteleri kısıtlanır. Örneğin gülmek istese ağzım kokar veya diş bakımı yapamıyorsa dişleri görünür diye dilediği şekilde gülemez. İnsanlarla hep arasına mesafe koyma gereği duyar. Sabah kalktığında dişler fırçalansa da çamur yutmuş gibi bir his ve kokuyla kalkar.

Sigara içenin terinde bile sigara kokusu vardır. Sigara içenlerde burun tıkanıklığı, gece horlama, gece nefes atakları, normal hayatta nefeste zorlanmalar meydana gelir. Yaşı genç olanlar durumu idare etsede yaş ilerledikçe kronik hastalıklara neden olur. Örneğin; koah, astım, kanser gibi.

Sigara İçenlerde Akupunktur Tedavisi Nasıl Olur?

Vücudumuzda özellikle kulaklarda belirli organları ve duyguları uyaran frekanslar vardır. O frekanslar zamanla vücudumuzda hastalığın artmasıyla birlikte kapanırlar. Akupunktur uzmanı doktorunuz bu kapanan yerleri açmaktadır. Nasıl mı? Akupunktur iğneler vasıtasıyla yapılır.

Bu iğnelerle kulağınızda ve bedeninizde sigaradan dolayı kapanan frekanslarınıza baskı yapılır. Bu kısa süreli baskıyla ağzınızdaki tat duyunuz bile yerine gelir.

Hatta o an sigara verdiklerinde tadından hoşlanmayacağınızı fark edebilirsiniz. Belirli seanslarla tıkanan frekanslar akupunktur iğneleriyle açıldıkça sigaraya olan bağlılığınız ortadan kalkacaktır.

Akupunkturla Sigara Bıraktıktan Sonra Tekrar Başlanır mı?

Akupunktur sizin sigarayı bırakmanıza yardımcı olur. Uzun süre içmezsiniz. Yalnız tedavi sona erdiğinde tekrar canınızın isteme durumu söz konusu olabilir. Bu istek eskiye göre azdır.

Yalnız siz iradenizi kullanmayıp tekrar başlarsanız, boşuna tedavi almış olursunuz. Bu nedenle biraz sabır ederek sigarayı tamamen bırakmaya kesin karar vermelisiniz.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler