1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vakıfbank 6 ay sonra ödemeli kredi başvurusu 2021
Vakıfbank 6 ay sonra ödemeli kredi başvurusu 2021

Vakıfbank 6 ay sonra ödemeli kredi başvurusu 2021

"Korona virüs tedbirleri" kapsamında tüm devlet bankaları "6 ay geri ödemesiz kredi" fırsatı sunmaktadır. Bu sayede tüketiciler bu zorlu süreçte kısmen de olsa rahatlama fırsatı elde edecektir.

A+A-

Bu nedenle pek çok tüketici bu konu hakkında araştırmaya başlamıştır. Burada vaat edilen kredi uygun faiz oranları ve uygun vade koşulları ile tüketici için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Tüm kamu bankları ülke olarak geçirdiğimiz şu zorlu günlerde tüm vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayacaktır. En çok merak edilen bir diğer konu ise bu krediye nasıl başvurulacağıdır. Vakıfbank bu konuda kredi için bazı şartları öne sürmektedir.
 

Vakıfbank 6 Ay Ertelemeli Kredi Şartları Nelerdir?

Kısa süre önce 6 ay ertelemeli kredi talepleri bankalara ulaşmaya başladı. Peki, bu krediyi kullanabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir? Vakıfbank 6 Ay Ertelemeli Kredi Şartları;

  • Öncelikle bu krediye başvurabilmeniz için aylık hane gelirinizin 5000 TL altında olması şarttır.
  • Özel şartların yanı sıra herkes bu krediye rahatlıkla başvuru yapabilmektedir.
  • Korona virüs tedbirleri kapsamında şubeye gitmenize gerek kalmayacak.
  • Bu krediyi kullanabilmek için mobil bankacılık, internet bankacılığı ya da müşteri hizmetlerine ulaşarak bu krediye başvuru yapabilirsiniz.
  • Ayrıca SMS kanalı ile de kredi başvuru talebinde de bulunabilirsiniz.

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine rahatlıkla başvurabilmektesiniz. Bu kredinin özellikleri ise; 6 ay geri ödemesiz olması, uygun faiz koşulları, 6 ay ve 36 ay vadeli olmak koşulu ile eşit taksitler ile 10.000 TL’ ye kadar olabilmektedir. Bu kredinin diğer bir avantajı ise şubeye kadar gitmenize gerek olmamasıdır. Tüm kamu bankaları 0,49 faiz ile 36 aya kadar Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine başvuru yapma fırsatınız bulunmaktadır.

Vakıfbank 6 Ay Ertelemeli Kredi Başvuru Fırsatı

Korona pandemi ile mücadelede ülkemiz pek çok alanda tedbirler almaya başladı. Öncelikle sağlık koşullarının yanı sıra İç İşleri Bakanlığının aldığı tedbirler ve Maliye Bakanlığının aldığı tedbirler bu pandemiye savaş açılmış durumdadır. Ekonomik olarak tedbirlerin arasında tüm kamu bankalarının 6 ay ertelemeli kredi fırsatı ortaya çıkmaktadır. Bu sıkıntılı süreçte bu kredi tüm vatandaşlara büyük bir fırsat olacaktır. Bireysel temel ihtiyaç destek kreşine oldukça başvuru yapılmıştır. Son olarak bu krediye 3,7 milyon kişi başvurmuştur.

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine başvuru yapanların sayısı oldukça fazla olmasından dolayı bankalar bu taleplere anında cevap verilememektedir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 6 ay ertelemeli bireysel temel ihtiyaç destek kredisi fırsatı sunmaktadır. Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi ise oldukça yoğun talep görmüştür. Ekonomideki yaşanabilecek olumsuzlukların önüne bu şekilde geçilmesi hedeflenmektedir.

Temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman belli olacak?

Bankalarda başvuru kanallarının açılması ile birlikte yoğun bir şekilde başvuru yapılmıştır. Bu nedenle her başvuru ayrı ayrı değerlendirilmektedir.  1000 TL ve 10.000 TL arasındaki tutarlarda başvuru yapılmaktadır. Vade ise talebe göre 6 ay ile 36 aya kadar değişebilmektedir. Faiz oranları ise 0,49 olarak belirlenmiştir. Böyle bir fırsat tüm vatandaşları bu fırsata yöneltmiştir. Talebin yoğun olması ile birlikte başvurular kademeli olarak değerlendirilmektedir. Buna göre talepler 10.000 TL’ ye kadar onaylanmaktadır. Ancak 10.000 TL’ ye başvuruyu gerçekleştirmiş olsa bile bu tutar banka tarafından 3000 TL olarak onaylanmaktadır. Bu nedenle ihtiyacınız bulunması durumunda bu üç kamu bankasında başvuruda bulabilirsiniz. Bu bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank olma üzere dilediğiniz kanaldan başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.