1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Önceden herkesin bildiği gibi Avea ve TTTNET şirketleri yani markaları Türk Telekom bünyesinde bir araya geldi. Bu yüzden internet ayarlarında değişiklikler oluştu.

A+A-

Lakin otomatik geçiş yapılırken bir kaç kişi interneti otomatik olarak faydalanamıyor. Faydalanamadığı için ayarlara girip ayarlardan halletmeye ihtiyaç duyabiliyor. Tabi ki de son zamanlarda en çok tercih edilen markalardan birisidir.

Türk Telekom İnternet Ayarları

Mobil cihaz kullanan kişiler için internet kullanımı ve ayarları kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Ayarları yapabilmek için "Ayarlar" bölümüne girmek olacaktır. Ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra "Mobil Ağlar" sekmesine giriş yapılmalı. Mobil Ağlara giriş yapıldıktan sonra "Erişim Noktası Adları" bölümüne girilmeli. Oraya da giriş yapılınca "Ekle" kısmına dokununca bir kaç değer girilmesi gerekiyor.
 

Bunlar;

  1. İsim= Türk telekom internet
  2. Mcc= 286
  3. Mnc= 03
  4. Apn=  İnternet
  5. User= Boş bırakın
  6. Server= Boş bırakın
  7. Password= Boş bırakın
  8. Mmsc= Boş bırakın
  9. Type= Default

Türk Telekom IPhone İnternet Ayarları

IPhone kullanan kişiler için internet ayarlamaları için pek bir şey yapmalarına icap etmeleri gerek yok. Lakin kesiklik veya kopukluk sıkıntısı olabiliyor. Bu sorun için kullanıcılar "Ayarlar" sekmesine girmeli. Ayarlara girdikten sonra "Hücresel" ikonuna tıklamak gerekir. Hücresel veriyi aktif etmek gerekir. Aktif ettikten sonra "Kişisel Erişim Noktası" ve "Hücresel Veri" altında bulunan "APN" bölümüne gelinmeli. Bu kısma gelince bölüme "İnternet" yazıp ayarları tamamlamak lazım.

Yapılan Yöntem İşe Yaramazsa Ne Yapılmalı?

Yukarıda tarif ettiğimiz gibi o yöntemler işe yaramazsa yapılacak bir kaç basit yöntem var. Eğer doğru şekilde tamamlamışsanız ve hala internetle ilgili sorun yaşıyorsanız, telefonunuzun ayarlarını tekrar kontrol edin. Kontrol ettikten sonra telefonunuzu tekrardan kapatıp açın. Lakin bunlarda işe yaramazsa doğru ayarlar ve kapatıp açtıysanız buna müteakip düzelmediyse telefonunuza format atın. Format atarak ağ ayarlarınızı sıfırlayın. Daha sonra cihazınızı açın. Telefon açılınca ayarlarınızı tekrar kontrol edip bütün ayarları baştan uygulayın. Uyguladıktan sonra kapatıp açın. Telefonu açılınca her şey normale dönecektir. Normal bildiğiniz sağlam telefoncuya götürüp de bu ayarları da yaptırabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.