Bahçe Dekorasyonu İçin En İyi 10 Öneri

Birçoğumuz evimizin bir bahçesi olmasını ve o bahçede oldukça huzurlu vakitler geçirmeyi isteriz. Bunun sebebi genelde doğanın insana verdiği huzurdan ötürüdür. Bu yazımızda sizler için, en iyi bahçe dekorasyon tavsiyesinde bulunduk.

Eğer evinizin bir bahçesi var ise bence gayet şanslı bir insansınız. Evinizin bahçesinde zaman geçirebilir ve kendiniz dekore edebilirsiniz. İşte biz de sizlere bahçenizi dekorasyon etmeniz için tam 10 adet öneri sunduk. Gelin şimdi bunlara beraber bakalım.

1-Bahçenize Kamelya Yaptırın

Eğer bahçenizde yeterli bir alan var ise kamelya yaptırabilirsiniz. Bu hava sıcak olduğu zamanlarda gölgeye kaçmak için oldukça güzel bir fikirdir. Ayrıca kamelyanızın rengini beyaz yaparsanız ve içerisine oturmak için sandalyeler ya da bahçe takımı da koyabilirsiniz.

2-Saksılar İle Bahçenizi Süsleyin

Bir bahçenin olmaz ise olmazı çiçektir. Çiçeklerinizi saksılara ekip güzel bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Hatta saksılarınızı renklendirip çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

3-Eski Kullanılmayan Eşyalarınızı Değerlendirin

Eski eşyalar genelde hep çöplere atılır. Fakat eğer eski olan biblo, koltuk çaydanlık, gaz lambası gibi ürünleriz var ise ufak dokunuşlar ile bunları bahçenize yerleştirin.

4-Bahçe Duvarlarınızı Farklı Bir Renge Boyayın

Bahçenizde belki de yapacağınız bu değişiklik bütün bahçenizi değiştirecektir. Gönlünüzden hangi renk geliyor ise duvarlarınızı o renge boyayın. Canlı renkler seçebilirsiniz. Canlı renkler oldukça hoş durur.

5-Süs Çeşmeler Ya Da Havuzlar Kullanın

Süs çeşme ve havuz her nerede olursa olsun oldukça hoş görünür. Şık bir süs havuzu kullanmanız bahçenizi oldukça değiştirecektir.

6-Çiçeklerinizi Yere Şekilli Bir Biçimde Ekin

Çiçeklerinizi klasik düz bir sırada dizmeyin. Bir daire çizin ve o dairenin dış kısımlarına çiçeklerinizi ekin. İç kısmını ise taşlar ile süsleyin. Hatta taşlarınızı boyayıp dairelerin içerisine koyabilirsiniz. Ya da büyük bir biblonuz var ise o daire içerisine biblolarınızı ekebilirsiniz.

7-Bahçenizi Lastikler İle Değiştirin

Eğer bahçenize bir bahçe takımı almak istemiyorsanız eski araba lastiklerini kullanın. İki lastiği üst üste koyarak yapıştırın. Ya da tek lastiği kullanın. Lastiğinizin etrafını asır ip ile sarın. İplerin sökülmemesi için silikon ile yapıştırın. Kendinize hatta misafirlerinize bu şekilde sadece hasır ip ve silikon alarak muhteşem koltuklar yapabilirsiniz.

8-Süs Havuzunuz Var İse Etrafını Süsleyin

Süs havuzunuzun etrafının belli bir kısmını taşlar ile süsleyin. Taşar ile süsleme bitince etrafına çiçeklerinizi ekin.

9-Çiçekleri Renkli Kullanın

Çiçeklerinizi tek renk değil birçok cins çiçek ve birçok renk çiçek kullanın. Böylelikle bahçeniz daha renkli ve güzel görünecektir.

10-Bahçe Aydınlatmasında Bahçeye Uyumlu Renk Seçin

Bahçeniz gündüz aydınlık olsa da elbet akşam karanlık olacak. Bunun için kullanacağınız aydınlatma ışığını düzgün seçin. Eğer çok renkli bir bahçe ise beyaz ışık kullanın. Çok renkli bir bahçeniz yoksa daha loş bir ışık tercih edin.
 

Kadın & Aile Haberleri

Günlük Güzellik Sırları
Hamileliğin Keyfini Çıkarmak İçin Bunları Yapın...
Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri
Çocuk Hastalıkları Ve Korunma Yöntemleri
Çocuğunuza Sorumluluk Aşılamak İçin Bu Önerilere Dikkat