1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri
Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri

Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri

Bir evin içini, köşelerini, mobilyasına kadar her şeyini gösteren boyasıdır. Bununla birlikte o evde bulunan eşyanın, mobilyanın da o boyayla uyumlu olan renkler içermesi gerekir.

A+A-

Aynı zamanda boyalarında kişiliğe etki eden özellikleri vardır. “Üzüm üzüme baka baka kararır” misali hergün içinde bulunduğunuz evin size yansıttığı o etki ve ambiyans sizin ruh halinizi ve kişiliğinize etki edecektir. Bu nedenle renkler önemlidir diyoruz. Burada sizler için araştırdığımız duvar boya ve onunla uyumlu mobilyalarda bahsedeceğiz.

Beyaz Duvar Boyası ve Siyah Mobilyalar

İlk önceliğimiz siyah mobilyalar, çünkü 2020’nin modası siyah aynalı mobilyalardır. Mobilyalarınız siyah ve tonları ise duvar boyanız yine siyaha çalan boyalar olamaz. Bu şekilde uyumlu gibi görünen renk seçimleri evi daha kapalı ve kasvetli bir hâle sokabilir. Salonunuz veya odalarınız küçük ise evinizin daha da küçülmesine, bir kutunun içinde oturuyor hissine kapılmanız içten bile olmaz. Bu nedenle siyah mobilyaların duvar renkleri çok çiğ bir beyaz olmamakla birlikte beyaz, gri tonları olabilir. Siyah mobilyalar, biri beyaz diğeri siyah koltuklara kırık beyaz bir duvar boyası çok şık ve asil duracaktır.

Ahşap Mobilya ve Duvar Boyası

Ahşap mobilyalar ağaç görünümlü mobilyalardır. Çok estetik masif ahşap görünümündeki bu mobilyaları iyi göstermek için koyu renk kullanılabilir. Ancak daha zarif ve temiz görünümlü masif ahşaba açık gri duvar boyası veya kırık beyaz daha güzel yakışmaktadır. Ayni zamanda evleri daha büyük ve ferah görünmesine neden olur.

Beyaz Mobilya ve Duvar Boyası

Daha çok otantik görünüme sahip mobilyalar beyaz renkte olurlar. Bunun yanında da diğer mobilya türlerinde beyaz olanlar vardır. Peki, beyaz mobilyaya nasıl bir renk uygulayabiliriz? Beyaz renkteki mobilyaların görünmeye daha çok ihtiyacı vardır. Bu nedenle koyu renkteki duvar boyaları tercih edilmelidir. Örneğin koyu pastel yeşili bir duvar boyası beyaz mobilyanızı oldukça şık ve gösterişli gösterecektir. Bunun yanında salonunuzun bir köşesini koyu mor bir duvarın yanına masa ve sandalyelerinizi yerleştirerek ayrı bir mekân görünümü elde edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.