1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Çocuk Odaları İçin Pratik En İyi Dekor Fikirleri
Çocuk Odaları İçin Pratik En İyi Dekor Fikirleri

Çocuk Odaları İçin Pratik En İyi Dekor Fikirleri

Akıllı uygulamalar ile "çocuk odası dekorasyonu fikirleri" ebeveynlere ilham vermek için çocuk odaları dekorasyonu açısından şık seçimler ile beraber aynı zamanda akıllı uygulamalar da oldukça önem arz etmektedir.

A+A-

Alandan Tasarruf Edilmesi

Özellikle de metrekaresi küçük olan bir alanda çocuk odasını kurgulanmak amacıyla çeşitli uygulamaların yapılması gerekecektir. Biraz yaratıcılık ve özelleştirilmiş yanıtlardan faydalanmak mümkündür. Daha ferah bir ortamın oluşturulması açısından odanın köşelerini akıllıca kullanmakta fayda olacaktır.

Ayrı Ama Birlikte

Eğer ki bir odada iki kardeş kalacaklarsa, onların mahremiyetlerini korumak oldukça önemlidir. Odada sürgülü bir şekilde kullanılacak bir kapı kullanılarak her iki kardeşin kendi alanlarını koruması mümkün kılınabilir.

Tek Komodin İki Yatak

Yine makalenin başında anlatıldığı gibi alandan tasarruf etmenin akıllı bir uygulaması da tek komodin iki yatak uygulamasına geçiş yapmakta. Çocuk odasında iki yatağı yan yana kullanmak zorunda kalan ebeveynler, geniş bir alana yatakları ayırmak ve depolanma kalanını açısından oldukça iyi bir fikir olacaktır.

Dinlenme Çalışma Ve Uyuma Alanları İçin;

Çocuklar durmadan büyürler. Çalışma ve çeşitli hobilerini gerçekleştirecekleri alanlara gereksinim duyarlar. Hobilerini ve uyku gereksinimlerini karşılayacakları alanları birlikte kullanabilirler. Örnek verilecek olursa eğer sandıklı bir bazanın gece vakitlerinde yatak, gündüz vakitlerinde ise bir kanepe şeklinde kullanılması hem dar alanlarda daha fazla verimli kullanılmasını hem de çocuğun çeşitli hobilerini gerçekleşmesi sağlamış olur

Her Alanda Akıllı Depolama Yerleri Oluşturmak

Çocuk odası dekorasyon fikirleri araştırılırken kesinlikle fazladan depolama alanları oluşturmaya özen gösterilmelidir. Hobi malzemeleri, kitapları, oyuncaklar derken çocuğun eşyaları günden güne artış gösterecektir. Çocuk odasında bir ranza kullanılacaksa depolama alanlarını sonuna dek kullanmak daha fazla fayda sağlayacaktır.

Akıllı Mobilyalar Kullanımı

Çocuklar, zaman içerisinde gelişim gösterdikçe- büyüdükçe mobilyaları değiştirmek istemiyorlarsa uzatılabilen Karyolaları seçebilirsiniz. Aynı zamanda yatağın ucunda bulunan sandıklar ile hem oturma alanları hem de diğer eşyaları yeni bir yere koymak gereksinimi meydana geldiğinde böylelikle bu problem çözülmüş olur.

Yukarıda bahsi geçen bütün uygulamaların akıllı bir şekilde yerine getirilmesi, çocuk odaları dekoratif fikirleri açısından oldukça önem arz edecektir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler