1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Dekorasyon Renklerinde Uyum İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dekorasyon Renklerinde Uyum İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyon Renklerinde Uyum İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaşanılan evin dekorasyonunu yenileyerek havasını değiştirmek ya da yeni bir eve taşınmak insanların genelde hem heyecanla yapmak istedikleri hem de nasıl yapacakları konusunda endişe taşıdıkları bir konu oluyor.

A+A-

Doğru dekorasyonda her şeyin uyumlu olmasının yanı sırada evde yaşayan bireylerin karakterini yansıtan bir tarz yaratmak da önem taşıyor. Ev dekorasyonunda eşyalar kadar renk uyumu, aksesuar seçimi gibi konularda dikkat istiyor.

Evlerde dekorasyon için en önemli nokta eşyaların birbiri ile olan uyumudur. Bu yüzden dekorasyonda eşyaların renk uyumunu da önem vermelisiniz. Renk uyumunu sağlamak için çeşitli yöntemleri vardır. Zemin döşemesi ile aynı renk duvar rengi kullanmak, dekore edilen yer yatak odası ise yatak örtüsü ile aynı renk fon perde kullanmak, mobilyalar ile aynı tonlarda halı seçmek, halı ile uyumlu perdeler tercih etmek, genel olarak kullanılan renk tonlarında aksesuar ile bütünlüğü sağlamak size yardımcı olabilir.

Aksesuar kullanırken dekore ettiğiniz odada yoğun kullandığınız renkleri tercih edebileceğiniz gibi kullandığınız tonların zıt rengini taşıyan objeler farklı bir hava yakalamanıza olanak tanır. Aynı zamanda yemek masanızın sandalyelerinde bütünden farklı renkler kullanmak dekorasyona farklı bir tat katacaktır.

Süsleme için kullanacağınız tablolar ile hem kişiliğinizi yansıtabilir hem de dekorasyonda uyumu yakalayabilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda oldukça rağbet gören üç boyutlu duvar kâğıtlarından da yardım alabilirsiniz.

Dekore etmek istediğiniz odanın tek bir duvarını üç boyutlu görünüm sağlayan duvar kâğıtlarıyla kaplayabilir ya da odanın yine tek bir duvarını diğer duvarlarla tezat bir renkte boyayabilirsiniz.

Renklerin Etkisi

En yorucu ve stresli saatlerimizi genellikle işte, okulda geçiririz. Eve gelip dinlenmek istediğimizde ise tek aradığımız şey huzurdur. Evimizdeki huzur genel olarak bakıldığında her ne kadar birlikte yaşadığımız bireylere bağlı olarak görünse de aslında evin ilk huzurunu dekorasyon, kullandığımız aksesuarlar ve renklerin uyumu belirler.

Renkler insan psikolojisini doğrudan veya dolaylı şekilde etkiler. Bu yüzden dekorasyonun en ince ayrıntısı olan renkleri kullanırken hangi odada ne hissetmek istediğimiz bize iyi bir yol gösterici olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.