1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bulunduğunuz Ortama İlham Olacak Muhteşem Konsept Fikirleri
Bulunduğunuz Ortama  İlham Olacak Muhteşem Konsept Fikirleri

Bulunduğunuz Ortama İlham Olacak Muhteşem Konsept Fikirleri

Günün büyük bir bölümünün geçirildiği odalar ve bu odaların düzen, tasarım biçimlerinin kişinin ruhsal duygu durumu üzerinde pozitif etkileri olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.

A+A-

Kişinin kendini iyi hissetmesi ekseriyetle çevre faktörüne bağlıdır. Ortamın insana etki ettiğinin bilincinde olan birey bulunduğu çevreyi, odasını, çalışma ortamını olabildiğince iyi tutmaya özen gösterir.

En Güzel 7 Konsept Fikri

  1. Canlı renkleri tercih edilmeli. Mavi, yeşil, turkuaz gibi deniz tonlarını insan ruhu üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Kırmızı, turuncu, pembe gibi tonlar da enerji sağlamakla birlikte motivasyon sağlar. Birbirleriyle ahenk içinde bulunan iki rengin kullanımı ise odayı daha ferah ve geniş gösterecektir.
     
  2. Odaya güzel ve modern bir hava vermek açısından raf kullanılabilir. Duvara kolayca montelenebilen küçük raflar odayı olduğundan geniş ve neşeli gösterir. (Raf istenilmemesi durumunda yuvarlak çerçeveler kullanılabilir) Raflara küçük biblolar veya kitaplar konulması odaya daha entelektüel bir hava katacaktır. Kullanılması durumunda ise heykel renklerinin beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Böylece daha şık ve modern bir görüntü elde edilecektir.
     
  3. Okuma köşesi oluşturmak son zamanların en popüler ve şık dekorasyon fakirlerindendir. Oluşturulan okuma köşesinde dikkat edilmesi gereken en temel öğe gözleri yoran renklere ve nesnelere yer vermemek olmalıdır. Sade bir berjer ve kahve köşesi havası verecek bir sehpa bulunabilir. Rahatsız edilmemek veya farklı bir ortam oluşturmak amacıyla beyaz tül yardımıyla okuma çevresinin etrafı sarılabilir.
     
  4. Yatak başlığı düzenlemek klasik yatak başlıklarından kurtulmak evin daha şık daha modern ve daha klas görünmesine sebep olacaktır. Uykuya geçişi engellemeyecek veya bölmeyecek ölçüde sade bir tasarım yapılabilir. (Yatak başlığının olmadığı durumda ise perde yardımıyla yatak başlığı yapılabilir) Yatak çevresine loş bir hava katmak için peri led ışıklar kullanılabilir. Varsa komodinin üzerine bir başucu kitaplığı yapılabilir. Hasır iplerle kitaplığın yükseltilmesi de daha güzel bir seçenek olacaktır.
     
  5. Odaya harfli led pano veya yazı tahtası eklenirse kişinin günü daha pozitif ve düzenli geçer. Gün içinde tahtaya yazılan pozitif bir sözün bilinçaltında yer edindiği kanıtlanmıştır.
     
  6. Odaya yerleştirilecek küçük bir ev bitkisi kişiyi daha sorumluluk sahibi bir insan yapar. Bitkinin sulanması, kontrol edilmesi gibi basit işlemler kişinin hayatına düzen katmasına yardımcı olur. Bitkinin büyüdüğüne şahit olmak kişiye mutluluk ve umut vermektedir.
     
  7. Oda tasarımını yapılırken daha göz alıcı göstermek amacıyla odanın duvarlarına oval biçimli aynalar yerleştirilmelidir. Oval aynalar küçük odaları daha geniş göstermektedir. Aynanın çevresin kişinin isteğine bağlı olarak çeşitli materyaller yardımıyla süslenebilir. Dikkat edilmesi gereken husus ise ayna parlak bir yapıda olduğu için süsleme yaparken parlak içeriklerden uzak durmaktır. Kalın hasır ip ve silikon tabancası aracılığıyla otantik bir hava oluşturulabilmek mümkündür.

Oda Tasarımının İnsan Psikolojisi üzerindeki Etkileri

Kişinin bazen tüm gününü bazen de tüm gecesini geçirdiği ve deyim yerindeyse hayatını geçirdiği yerdir odası. Bundan dolayı oda düzeni ve tasarımı kişinin psikolojisini etkileyen faktörlerdir. Güzel tasarımlı bir oda kişinin zinde, mutlu ve enerjik hissetmesine hayattan zevk almasına neden olacaktır. Bu uzmanlar tarafından kanıtlanan bir olgudur. Bundan dolayı oda farklı dokunuşlarla güzelleştirilmeli ve kişi kendini nasıl daha iyi hissediyorsa o tarzda döşemelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.