1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Gül Renkleri ve Anlamları Nedir? Gül Renkleri Neyi İfade Eder?
Gül Renkleri ve Anlamları Nedir? Gül Renkleri Neyi İfade Eder?

Gül Renkleri ve Anlamları Nedir? Gül Renkleri Neyi İfade Eder?

Gül Renkleri ve Anlamları Neyi Anlatır? Beyaz Gülün anlamı, Kırmızı Gülün Anlamı, Mor Gül Anlamı, Pembe Gülün Anlamı, Sarı Gülün Anlamı, Mavi Gülün Anlamı, Turuncu Gülün Anlamı ve Siyah Gülün Anlamı Nedir? Detaylar haberde...

A+A-

Gül Renkleri ve Anlamları

Güller doğada genellikle kolayca karşımıza çıkan bir bitki türüdür. Gayet hoş ve zarif olmasının yanında çeşitli renkleri de mevcuttur. Doğayı adeta bir gökkuşağı gibi renklendiren bu bitkiler güzel kokusuyla da önem taşımaktadır. Birçok şey de kullanılır. Örneğin gül reçeli, gül suyu, gül kokusu gibi birçok doğal kullanım alanı vardır. Bu kadar özelliğinin yanı sıra renkleri de birçok şey ifade etmektedir. Bugün sizlere bu yazımızda doğada görebileceğiniz güllerin, renklerinin anlamlarını anlatacağız.

Beyaz Gülün anlamı
beyaz.jpg

Beyaz en eski gül renklerinden biridir. Hem eski hem lüks medeniyetlerin en çok sevdiği çiçek olmuştur. Beyaz güller zarifliği, saflığı ve masumiyeti temsil eder. Gelinlerde bu yüzden bem beyaz bir gelinliğe bürünürler. Beyaz gül saflığın ve masumiyetin mükemmel bir temsilcisidir. Saf beyazdan, fil dişi beyazına kadar tüm beyaz güller gelin çiçeği olarak kullanılan favori çiçektir.

Kırmızı Gülün Anlamı
kirmizi.jpg

Kırmızı gül; aşk, saygı, cesaret, azim ve tutkuyu temsil etmektedir. Kırmızı güller akla ilk olarak aşkı ve sevgiyi getirmektedir. Özellikle kurumuş gül yapraklarını birçok romantik masalarda, anlarda görmek mümkündür. Tek bir tane kırmızı gül seni seviyorum anlamı taşır. Çiçeklerin bir şeyler anlatabildiği bir nevi, çiçeklerin dili ortaya çıktığından beri ilk anlamı sürekli aşk olmuştur. Kırmızı güller ayrıca tebrik anlamına da gelir. Tarihteki ilk at yarışlarının ismi Güllerin Koşusu olmuştur. Kazanana ise kırmızı güllerden oluşan bir buket verilirdi.

Mor Gül Anlamı
mor.jpg

Mor güller; ilk görüşte aşkı temsil eder. Zarifliğiyle göz boyayan mor güller, aşkınızı tarif ederken kırmızı gülün yanında kullanılabilecek yagane bir renktir. Mor güller derin anlamıyla aşkınızı tarif edebilecek en zarif gül rengidir.

Pembe Gülün Anlamı
pembe.jpg

Pembe gül kabaca, mutluluk, incelik, teşekkür, tatlılık gibi zarif anlamlar içerir. Pembe gülün birçok çeşidi vardır. Soluk pembeden canlı pembeye kadar. En solgun pembe neşenin, inceliğin temsilcisidir. Gelin pembesi muhteşem solgun pembe floribundadır. Aralarında en uzun yaşayan türdür ve kokusu muhteşemdir. Açık pembeden normal pembeye kadar olan güller ise sempati ve imrenmeyi temsil eder. Diplomat gibi koyu pembe rengi ise karşınızdaki bireyin hayatınıza dahil olmasından mutlu olduğunuzu göstermek için kullanılan bir renktir.

Sarı Gülün Anlamı
sari.jpg

Sarı gül kabaca, Arkadaşlık, önemseme, neşe, hoş geldin anlamlarına gelir. Genelde dost ilişkilerinde ya da arkadaşlık ilişkilerinde kullanılan bir renktir. Renklerin anlamlarına yatkın insanlar çoğunlukla evin kapısına turuncu güllerden oluşan bir süs koyar, gelen misafire hoş geldin diyebilmek için bu zarif düşünceyi kullanır. Alman kültüründe ise ölen aşkın ve ihanetin anlamlarını taşır. Ama en yaygın bilinen ise arkadaşlığın ve mutluluğun sembolüdür.

Mavi Gülün Anlamı
mavi.jpg

Mavi gibi güzel bir rengin anlamı ise, eşsiz dir. Mavi gül genelde kişinin eşsizliğini ve ilahi aşkını temsil eder. Doğada diğer renklere göre az bulanan mavi gül ismi ile de bu şekilde bağdaşır.

Turuncu Gülün Anlamı
turuncu.jpg

Turuncu güller, canlılık, içtenlik gibi anlamlara gelir. Baktıkça içimizde bir hareketlendirme oluşturan, içimizi kıpır kıpır eden bu renk güller, tutkulu iletilerimizin vazgeçilmez habercisidir.

Siyah Gülün Anlamı
siyah.jpg

Siyah güller doğal ortamda var olmasa da en koyu kırmızı gül olarak da sayılabilir. Karşınızdaki insana siyah bir gül vermek bir ilişkinin ya da bir dostluğun bittiğini anlatmaktır. Bunların yanında bazıları ise siyah gülün yeniden doğuşu temsil ettiğini de söylemiştir.

Değerli okurlarımız bugün sizlere güller ve güllerin renklerinin anlamları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarım beğenmişsinizdir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum