1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa'da Dikkat Edilmesi Gereken 3 Hata...
Borsa'da Dikkat Edilmesi Gereken 3 Hata...

Borsa'da Dikkat Edilmesi Gereken 3 Hata...

Bir "borsa" yatırımcısı olmak için, kişinin aklı başında ve mantıklı olması hayati önem taşır. Borsaların temellerini öğrenmeye başlamak ister misiniz?

A+A-

Mantıksal yatırımcının hareket halindeyken düşünebilmesi ve karar verebilmesi gerekir. Rasyonel düşünceleri ile içgüdüleri arasında gidip gelebilmeleri gerekir.

Borsadaki çöküş, ucuz hisselerini indirimli fiyatlarla almak için harika bir fırsat. Bu, milyon dolarlık bir portföy oluşturma çabalarınızı hızlandırabilir. Bunu yaparsan, zengin olup erken emekli olabilirsin.

1. Hızlı bir kar elde etmek...

Borsa, bir çabuk zengin olma mekanizması değildir. Sizi zengin yapabilir, ancak yıllar boyunca yavaşça, istikrarlı bir şekilde. Bu Motley Fool UK felsefesinin temel bir parçasıdır. Baş yatırım danışmanımız Mark Rogers, kısa vadeli fiyat veya piyasa hareketlerini tahmin ederek hızlı kar elde etmeyi hedeflemediğimizi söylüyor: Piyasanın veya münferit hisse senetlerinin kısa vadede hangi yöne gideceğine dair hiçbir fikrimiz yok ve yapmıyoruz kısa vadeli ticaretin mantıklı veya karlı iştir.

Kısa vadeli bir borsa çöküşünden yararlanmanızı tavsiye etsek de, gözleriniz her zaman uzun vadede olmalıdır.

2. Yatırım yapmak yerine ticaret yapmak...

Mark Rogers, Fool yazarlarına düzenli olarak, bir hisse satın aldığınızda, o işletmenin bir parçası haline geldiğinizi, gelecekteki karlarını ve büyümesini paylaştığınızı hatırlatır. Yine, bu uzun vadeli yatırım anlamına gelir. Piyasayı herhangi bir doğrulukla tekrar tekrar zamanlayamayacağınız için, hızlı bir kar elde etmek için hisse alıp satmak geri teper. Ayrıca, servetinizi tüketecek olan fazla ticaret masraflarını da karşılayacaksınız. Bu ders, herhangi bir zamanda olduğu gibi, bir borsa çöküşünde de önemlidir.

3. Bir borsa çökmesinden korkun...

Borsadaki çöküşte çok fazla yatırımcı hisse satın almaktan çekiniyor. Bu anlaşılabilir bir durum, bunlar kafa karıştırıcı zamanlar. Ancak, ucuz FTSE 100 hisselerini almak için bu fırsatı kaçırmayı göze alamazsınız.

Dünya kilitlenmeden çıkarken önümüzdeki aylarda daha fazla borsa oynaklığı görmemiz muhtemeldir. İşletmeye uzun yıllar yatırım yapmayı sürdürmek amacıyla FTSE 100 hissesi satın almanız koşuluyla, günümüzün kısa vadeli dalgalanmalarının ötesine bakabilir ve on yıllar boyunca ölçülen anlamlı servet inşa edebilirsiniz.

Sıradan yatırımcıların borsada bir milyon kazanması gerçekten mümkün. Sadece uzun vadeli düşünün ve bu hataları ortadan kaldırın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler