1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook Messenger Uygulaması Nasıl İptal Edilir?
Facebook Messenger Uygulaması Nasıl İptal Edilir?

Facebook Messenger Uygulaması Nasıl İptal Edilir?

Facebook uygulamasını, insanların uzakta ki ya da yakında ki tercih ettiği kişilerle iletişim kurduğu ve yazılı olarak hızlı ulaşılabilirlik sağlayan bir sosyal ağ olarak tanımlayabiliriz.

A+A-

2004 yılında öncelikle öğrencisi olan Mark Zuckerberg tarafından sadece Harward öğrencileri için kurulan bir iletişim ağı olarak devam etmiştir. Sonrasında Bostan, kısa zamanda da ABD Devletlerinde ki tüm okullarda kullanılmaya başlanmıştır. Ve en sonunda Facebook uygulaması 11 Eylül 2006 da tüm dünya kullanıcılarına ulaşmıştır. İlk başlarda ülkemizde, ayrı şehirlerde yaşamaya başladığımız eski dostlarımızı bulmaya ve iletişime geçmemize yardımcı olmuştur.

İlkokul arkadaşlıkları, çocukluk arkadaşlıkları Facebook sayesinde yeniden iletişim halinde olmamıza vesile olmuştur. Zamanla Facebook uygulamasına eklenen oyunlarla, mesafelere rağmen kullanıcılar sevdikleri ile beraber vakit geçirmeye başlamıştır. Şimdilerde Facebook uygulaması aynı zamanda eski değil yeni arkadaşlıklar kazanmak için de kullanılıyor. Gittikçe popülerliği artan Facebook uygulamasını taklit eden başka uygulamalar olmuştur. Fakat aynı düzeyde kullanıcı sayısına ulaşan uygulama henüz görülmemiştir. Geçtiğimiz yıl 70.7 dolar elde eden geliri ile rakibi olmayan bir uygulamadır.

Facebook Messenger Uygulaması Nedir?

Facebook Messenger uygulaması, Facebook platformuna sonradan entegre olan bir mesajlaşma uygulamasıdır. 2004 yılında az sayıda kullanıcı ile başlayan Facebook uygulaması, önceleri aynı sayfa üzerinde mesajlaşma kutucuğu mevcut bir uygulama idi. Fakat sonradan 2.20 milyar kullanıcıya ulaşan uygulama ayrı bir Facebook Messenger ile okundu/görüldü bilgisi veren mesajlaşma kolaylığı sağlamıştır.

Facebook Messenger Uygulaması Nasıl İptal Edilir?

Facebook Messenger uygulaması direkt olarak Facebook uygulamasına entegre bir uygulama olduğu için, Facebook üyeliğinizi dondurmadan ya da silmeden Facebook Messenger uygulamasını maalesef iptal edemezsiniz.

Facebook Messenger uygulamasını Kullanmak istemiyorum, Neler Yapabilirim?

Facebook Messenger uygulamasını iptal edemiyor fakat kullanmak da istemiyorsanız yapabileceğiniz şeyler;

Facebook Messenger uygulamasını telefonunuzdan kaldırabilirsiniz. Fakat bu durumda Facebook da size atılan mesajları okuma şansınız olmaz.

Başka bir seçeneğiniz de şu; Facebook Messenger uygulamasında ki tüm kişilerinizi ismine tıklayıp mesajları yok say diyebilirsiniz, bu durumda kimse size mesaj atamaz. Kesin iptal şansı olmasa da kullanmama tercihinize göre yapılacak olan bunlardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler