1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook'ta Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
Facebook'ta Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Facebook'ta Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Her gün sıklıkla kullandığımız Facebook platformu devamlı güncellenmesinden dolayı bazen uğraştırmakta. Sizler için Facebook canlı yayın, Facebook canlı yayın nedir, ne işe yarar ve canlı yayın bildirimleri nasıl kapatılır? Haberini sizler için derledik.

A+A-

 

Günümüzde sosyal medyayı kullanmayan neredeyse hiç kimse kalmadı sosyal medya artık hayatımızın odak noktası diyebiliriz. Artık hepimiz cep telefonlarından, tabletlerden ve bilgisayarımızdan sosyal medya hesaplarımızı kontrol ve takip ediyoruz... Sosyal Medya hesaplarından en sık kullandıklarımızdan bir tanesi hiç kuşkusuz Facebook. Kullanmış olduğumuz Facebook hesabımıza sürekli olan gelen çeşitli bildirimlerden bir tanesi de takip ettiğimiz kişilerin başlatmış oldukları Canlı Yayın bildirimleri. Peki bu canlı yayın bildirimleri nedir ve bu canlı yayın bildirimlerini kapatmak mümkün mü?


Facebook Canlı Yayını Nedir ve Ne İşe Yarar?


Facebook canlı yayınları takip ettiğiniz kişilerin, sevdiklerinizin ve arkadaşlarımızın paylaşmak istedikleri en özel anları, gösterdikleri ve sundukları performanslarını veya göstermek istedikleri manzaraları, mekanları paylaşmak için Facebook Canlı Yayınları ile uygulama üzerinden başlattıkları görüntü paylaşım etkinlikleridir.


Canlı Yayın Bildirim Ayarları Nasıl Yapılır?


Tam evinizde dinlenmeye geçmişken, Ofiste önemli bir toplantıya girdiğiniz esnada, Patronunuz ile bir görüme yaparken veya çocuğunuzu uyutmaya çalışırken bir anda telefonunuzdan bir arkadaşınızın veya yakınınızın başlatmış olduğu Canlı yayın bildirimi gelmesi telefonunuzun sesi ile irkilmekten sıkıldı iseniz aşağıda yazanları uygulayarak bu sorundan kurtulmanız artık mümkün.


Öncelikle Facebook hesabınıza giriş yaparak sağ üst köşede aşağı doğru bakan oku tıklayınız. Ardından Ayarlar ve Gizlilik bölümünden Ayarlar sekmesini seçin ve ayarlar bölümünün altındaki solda çan işareti olan Bildirimler bölümüne giriş yapın buradan da Videolar bölümünü seçin.


Videolar bölümü açıldığında karşınıza Facebook'ta Bildirimlere İzin Ver yazan bölümü göreceksiniz bölümün sağ tarafında açık yazan kısmına dokunduğunuzda yazının kapalıya döndüğünü ve bu satırın renginin şeffaf hale geçtiğini göreceksiniz. Daha sonrasında Canlı Yayın Bildirimlerinizi aktif hale getirmek istediğiniz taktirde aynı bölümde kapalı yazan bölümü tıklayıp tekrar açık konuma getirebilirsiniz.


Kısaca özetlemek gerekirse Facebook Canlı Yayın Ayarlarınızı; Facebook > Hesap (Sağ Üst Köşe ) > Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar > Bildirimler > Video > Facebook'ta Bildirimlere İzin Ver > Açık veya Kapalı konumuna getir. Tüm Yapmanız gerek bu kadar basit.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler