1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook Messenger' da Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?
Facebook Messenger' da Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

Facebook Messenger' da Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

Son zamanlarda mesajlaşmak çok popülerleşti. Özellikle Messenger ve Facebook gibi mesajlaşma uygulamaları herkes arasında çok kullanılıyor.

A+A-

İlk sırada Whatsapp uygulaması olsa da Messenger ve Facebook ilk üçe giriyor. Mesajlaşmak içinde bir takım uygulamalar var. Bu uygulamalarda kendini geliştirerek ya da güncelleyerek yeni özellikler kazandı.
Özelliklerden biriside mesajlaşırken mesajın uçtan uca şifrelenmesi olarak görülür. Bir mesajın uçtan uca şifre konulmasına öncülük eden uygulamalardan birisi de Facebook' dur. Bu şifrelemenin yaygınlaşmasını Messenger ile sağlar. Messenger ile şifrelemeyi tüm Facebook kullanıcıları için tanımlanan özellik "Gizli Sohbetler" olarak adlandırılıyor.

Gizli Sohbet Nedir?
Messenger
' ın son güncellemesinden sonra tüm kişilere bu özellik kullanılır hale geldi. İos ve Android telefonların da tüm kişiler için şuanda isteğe göre kullanılabilir. Şifreleme özelliği kişilerin tercihine göre kullanılabilir. Tüm mesajlar şifrelenmesi yerine kişiler mesaj yazarken isteğine göre şifreleme özelliğine başvurarak gizli tutabilir. Eğer kişiler bu uygulamayı güncelleme yaptılarsa sağ üst köşede Gizli (Secret) özelliğinin eklendiğini görebilirler. Bu özelliğe tıklayıp mesaj gönderdiğiniz takdirde uçtan uca şifrelenerek mesaj gönderilmiş olur.

Gizli Sohbet' in Farklı Özellikleri?
Bu tür özelliğe ek olarak, karşı tarafa mesaj gönderirken bu özelliği izleyerek süreli mesaj göndermeniz mümkün. Gizli sohbette ki bu özellik kullanışlıdır. Bu şekilde karşı tarafa en az 5 saniye en fazla 1 gün boyunca okunabilir bir özelliktir. Mesajınızı yazarken belirli bir süre seçtikten sonra süre dolduğu anda mesaj kendiliğinden yok oluyor. Yani mesaj kendi kendini imha ediyor. Bu özellikleri kullanabilmek için kesinlikle Facebook Messenger' i güncellemek gerekir. Aksi takdirde bu özellik kullanılamayabilir ve gözükmeyecektir.

Gizli Sohbet' in Önemi
Mesajlaşırken mesajların uçtan uca şifrelenmesi tüm dünya üzerinde yaygınlaştı. Bu yaygınlaşma büyük şirketler arasında veri istekleri üzerinde çok büyük önem arz eder. Facebook bu özelliğe bağlı olarak, kişilerin bu taleplerine cevap veriyor olabilir. Uçtan uca şifrelenmesi gizlilik olarak herkesin görülmediği olarak ya da son evre olarak düşünmemek gerekir. Mesajların okunmadığı olarak düşünülse de kişilerin kimlerle mesajlaştığını gizleyecek bir uygulama bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler