1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigortasız Olanlara Kredi Veren Bankalar
Sigortasız Olanlara Kredi Veren Bankalar

Sigortasız Olanlara Kredi Veren Bankalar

Ülkemizde kredi ihtiyacı için bankaya başvurma ihtiyacı gün geçtikte artmaktadır.

A+A-

Sigortasız Olanlara Kredi Veren Bankalar

Ülkemizde kredi ihtiyacı için bankaya başvurma ihtiyacı gün geçtikte artmaktadır. Pek çok kişi; konut ya da ihtiyaç kredisi gibi değişken faiz ve şartlara sahip kredi başvurusunda bulunmakla birlikte; genellikle bankalar tarafından müşterilerden belli şartlar talep edilmektedir.

Bu şartların başında ise; sigortalı olma koşulu gelmektedir. Ancak sigortasız bir gelire sahip olan ya da işini sigortasız çalışma ile sürdüren kişilere yönelik de kredi imkanları sunulmaktadır. Her işletme olmasa da bazı bankalar, sigortasız çalışanlara yönelik kredi hizmeti sunmaktadır. Sigortasız çalışan veya maaşını belgelendiremeyen çok sayıda insanı ilgilendiren konunun ayrıntılarına yazımızın devamında açıklama getiriyoruz.

SSK güvencesi olmayan ve kredi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin bilmesi gereken konuların başında kişisel kredi notu gelmektedir. Kredi notu ise temel olarak müşterinin bankalarla ilgili önceki kredileri, kredi kartı kullanımları gibi tüm ayrıntıları içeren bir nevi bankalarla ilişkisini içeren sicilidir.

Dolayısıyla hangi banka olursa olsun kredi notuna ve önceki ödeme durumuna dikkat edecektir. Bu anlamda kredi notunun asgari olarak 1200 ve üzeri puanda olması önem arz etmektedir. Aynı zamanda banka işlemleriyle ilgili farklı noktalar da bankalar tarafından araştırılmaktadır. Örneğin sicilin düzgün oluşu ve daha öncesinde avukatlık bir durumda kalmamış olmak; hepsi kredi notunu da etkileyen unsurlardır.

Sigortası olmayana kredi verilir mi sorusunda önemli bir başka etken ve belki de en önemli şart olarak; bir gelir veya ek gelir kaynağı sunulması koşulu gelir. Sigortalı bir işte çalışılmadığı da göz önünde bulundurularak bankalar, müşterinin kredi borcunu ödeyebilecek durumda olduğuna dair maddi bir ispat istemektedir.

Yukarıda ifade edilen tüm şartlarla birlikte; banka gerekli gördüğü durumda müşteriden teminat, kefil ya da ipotek gibi ek garanti işlemleri talep edebilir.

Sigortasız Kredi Veren Banklar Hangileri?

Şimdi sigortasız olarak banka kredisi için başvurulabilecek işletmelerden bahsedeceğiz. Geleneksel koşullarda SSK güvencesine sahip olmayan kişilerin gelir belgesi olmadığı için kredi almaları zordur. Ancak son zamanlarda alternatif gelir kaynaklarının da etkisi doğrultusunda şartlar uygun olduğu takdirde farklı uygulamalar devreye girmektedir.

Örneğin; son yıllarda güvencesiz çalışan müşterilere yönelik internet üzerinden kredi çekme işlemleri esnetilmiştir ve büyük oranda internet başvurusu neticesinde kredi başvurusu olumlu sonuçlanmaktadır.

Kredi çekilmek istenen rakam da bu süreçte etkili olsa da; kimi bankalar sigorta güvencesi istemeden 50 bin TL’ye kadar kredi hizmeti verebilmektedir; elbette yukarıda sayılan diğer koşulları da sağlamak kaydıyla. Bu hizmeti sunan bankalar temelde Akbank ve Garanti Bankası olmaktadır. Aynı zamanda TEB gibi diğer özel bankalar da bu süreçte başvurulabilecek bankalar arasındadır.

Bununla birlikte; genel olarak devlet bankalarının bu konuda daha zorlayıcı olduğunu söylemek mümkündür. Ülkemizde devlet bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası olarak hizmet vermektedir. Sigortasız kredi veren bankalar konusunda özel bankalar ön plana çıkmaktadır.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.