1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evde Egzersiz Aletleri Hangileridir? Nasıl Kullanır?
Evde Egzersiz Aletleri Hangileridir? Nasıl Kullanır?

Evde Egzersiz Aletleri Hangileridir? Nasıl Kullanır?

Sağlık bir yaşama kavuşabilmek adına spora başlamak için hiçbir zaman geç değil. İş hayatının yoğunluğu gibi etkenler nedeniyle spora başlamayı erteleyenlerin sayısı bir hayli fazla.

A+A-

Ancak günde en az on beş dakika ayırarak sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olunabilir. Zaman problemi yaşayanlar için Fitness salonlarına gitmeye gerek kalmıyor. Evde egzersiz teknikleri sayesinde kendi evinizde antreman yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. İster aletsiz ister aletli olarak çalışmanız mümkün. Küçük yatırımlarla spor aleti satın almak mantıklı olabilir. Peki evde spor aletleri hangileridir?

Başlıca Egzersiz Aletleri

Evinde spora başlamak isteyenler için birçok türde küçük kondisyon aleti bulunuyor. Yapmayı düşündüğünüz hareketler için ekipmanlar farklılık gösterebiliyor. Vücudunuzun çalıştıracağınız bölgesine karar verdikten sonra ilgili ekipmanlara ulaşabilirsiniz. En çok tercih edilen evde egzersiz ekipmanları arasında şunlar bulunuyor:

1. Dambıl

Kol, omuz ve göğüs bölgesini harekete geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan dambıllar, hem fiyat performans ilişkisi hem de kullanım kolaylığı bakımından popüler hale gelmiş spor aletleridir. 1, 2, 5, 10 kilogram gibi artarak değişim gösteren bu aletlerin birbirinden farklı kullanım metodu bulunmaktadır. Evde egzersizde rahatlıkla kullanılabilir. Tek kol, çift kol, swing, bench press gibi egzersiz türleri bulunmaktadır. Fitness eğitmenlerinin tavsiyesi ise dambıl hareketlerindeki sayının kademli olarak arttırılması yönündedir. Vücuda ani bir yüklenme yapılması durumunda kas yırtılması sorunları baş gösterebilir.

2. Barfiks

Barfiks çubuğu veya barı olarak adlandıran alet ise genelde kapı üstlerine monte edilerek kullanılır. Kol ve göğüs kaslarının gelişimine büyük katkısı vardır. Başlangıç seviyesindekiler için zorlayıcı bir egzersizdir. Vücudu yukarı çekme hareketi zamanla daha rahat hale gelecek, barfiks sayıları günden güne artacaktır.

3. Direnç Bandı

Son dönemin en popüler egzersiz ekipmanı olan direnç bantlarına olan ilgi artmaya devam ediyor. Sosyal medyada viral olarak yayılması sayesinde kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Pilates bandı olarak da bilinmektedir. Kauçuk hammadde ile üretilen bantlar farklı renktedir. Her rengin bir direnç eşiği bulunur. Sarı tondakiler düşük dirençte, mavi ve siyah tondakiler yüksek dirençtedir. Vücudunun gerilerek güçlenmesini hedefleyen bu egzersiz ayrıca esneme hareketlerinin yapılmasına olanak sağlar. Kasların gerilmesiyle omuz, kol ve göğüs bölgesi zaman içinde gelişmeye başlayacaktır. Düzenli yapılması ve diğer egzersiz hareketleriyle birleştirilmesi durumunda, vücutta meydana değişimler kısa sürede gözlemlenebilir.

4. Kum Torbası

Boks sporuyla meşgul olanların temel egzersiz ihtiyacını karşılayan kum torbaları evde spor için idealdir. Bu spora ilgi duymaksızın günlük antremanlar gerçekleştirilebilir. Tavana monte edilerek boks eldiveniyle egzersize başlanabilir. Kollarda oluşacak ağrı iyi bir haberdir. Kaslarınızın gerildiğini ve çalışmaya başladığını gösterir. Kısa sürede terleme için ideal bir egzersizdir.

5. Pilates Topu

Elastik yapısıyla vücudu esnetmeyi sağlayan pilates topları özellikle kadın bireylerin yoğunlukla tercih ettiği kaliteli spor ekipmanları arasında yer almaktadır. Ebat seçiminde kişinin sahip olduğu boy referans alınır. Eğer 150 cm ile 165 cm arasındaysanız tercihiniz 55 cm.’lik bir top olmalıdır. Daha uzun boylularda 65 cm ve 75 cm pilates topları bulunabilmektedir. Squat, esneme, bacak açma gibi çeşitli egzersizleri pilates topuyla yapmak mümkündür. Pelvis ve sırt bölgesi kaslarını harekete geçiren hareketler vücudunuz dinçlik kazanmasını sağlayacaktır.

6. Step Tahtası

Step, Türkçe anlamıyla adım anlamına gelmektedir. Step tahtasında ise temel amaç vücudun alt kısmını güçlendirmek, kardiyo disiplini kazanılması sağlamaktır. Bu egzersizlerde kalori yakımı oldukça fazladır. Terleme düzeyi diğer egzersizlere daha çoktur. Tek adım, zıplama, step-up gibi farklı türleri bulunur. Arzu edilirse dambıl aletiyle birlikte kullanılabilir. Çoğu kişi bu hareketleri televizyondaki egzersiz içerikleriyle tercih etmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.