1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yılbor’a Bir Ödül Daha
Altın Fiyatları Ne Yönde Seyredecek?

Altın Fiyatları Ne Yönde Seyredecek?

Bilindiği üzere son zamanlarda altın fiyatları aldı başını gidiyor. Düğüne gidecek olan ziyaretçiler artık altın takamaz oldu, hatta düğün sahipleri bile kendi evlatlarına altın alamayacak hale geldi.

A+A-

Bunun nedeni düşmek bilmeyen, giderek artan altın fiyatları. Çeyrek altının bile gramı varken gramın gramı çıktı, hal böyle olunca altın fiyatları daha ne kadar yükselecek soruları sorulmaya başlandı.

Gözler FED’in Faiz Kararında

Piyasalara göre ABD faizleri ne zaman yükseltecek merak konusu ancak FED faizleri sabit tutacak gibi görünüyor, ABD ekonomisi de güç kazandıkça aralık ayında faizleri arttıracak gibi görünüyor.

Altın Fiyatında Yükseliş Devam Ediyor

Altın fiyatlarında yükselişin halen devam ettiği gayet açık bir şekilde ortada. Gram altın 474, 22 ayar bilezik 432, Cumhuriyet altını 3.143, tam altın 3.128, yarım altın 1.512 ve çeyrek altın 758 Tl’den satışa çıkıyor. Bu fiyatlara göre hepsinde yükseliş sadece Cumhuriyet altınında stabil bir ilerleme olduğu gözlemleniyor. Bu hesaplamalar doğrultusunda altın alım fiyatları saatlik hatta saliselik değer farkı yaşıyor. Bu yüzden an be an takip etmekte fayda var.

Ons Altın Durumları

ABD’de yaşanan gelişmeler dolar endeksini etkiliyor, dolar endeksi de doğrudan altın fiyatlarını destekliyor. Ons altın son günlerde % 0.6 artıda ve 0.897 seviyelerinde seyrediyor. Eğer yukarı yönlü bir ilerleme söz konusu olursa 1.906 ve 1.919 seviyelerini izleyebilir. Altının yukarı yönlü hareketinin artmasında ise ABD’de üzerinde çalışılan teşvik paketi büyük rol oynuyor.

Şuan Altına Yatırım Yapılır Mı?

Peki altın fiyatları hız kesmeden yükselirken şuan altına yatırım yapmak ne kadar mantıklı? Öncelikle alım-satım kurları uygun mu ona bakın. Hangi banka bu konuda daha güvenilir ve hangisi daha uygun kur fiyatı teklif ediyor bunları araştırın. Bankanız hafta içi her gün, 24 saat boyunca kur avantajı sağlıyor mu mutlaka buna bakın ve mobil şube desteği veriyor mu buna bakın. Eylül ayında dolardaki güçlenmeyle beraber altın yatırımı daha geri planda kalsa da Ekim ile beraber mali teşvik paketinin gelmesi ve doların zayıflaması yeniden altın yatırımlarını zirveye çıkardı.

Kaynak: Halk Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.