1. HABERLER

  2. E-Devlet ile KYK Burs/Öğrenim Kredisi Başvuru ve Sorgulama     
E-Devlet ile KYK Burs/Öğrenim Kredisi Başvuru ve Sorgulama     

E-Devlet ile KYK Burs/Öğrenim Kredisi Başvuru ve Sorgulama     

"Kredi ve Yurtlar Kurumu" tarafından her yıl öğrencilere sağlanan burs ve öğrenim kredisi imkanından yararlanmak için "başvuru ve sorgulama" işlemleri "E – devlet" üzerinden yapılabiliyor.

A+A-

Burs/Öğrenim Kredisi Nedir?

Kredi ve yurtlar kurumu tarafından her yıl başvuru yapan lisans ve üstü seviyedeki öğrenciler için burs ya da öğrenim kredisi sağlanmaktadır. Başvuru yapan kişiler arasından kontenjan sayısına göre seçim yapılarak maddi durumu en yetersiz kişilere karşılıksız burs verilmektedir. Bu öğrenciler eğitim görecekleri süre boyunca burs ödemesi alırlar ve okuldan sonra bunu geri ödemezler.

Maddi durumu daha iyi olan kişilerin başvuruları da geri ödemek üzere verilen öğrenim kredisi olarak karşılanmaktadır. Öğrenim kredisi her ay belirli bir tutar şeklinde alınır ve okul bittikten sonra yine aynı şekilde taksitler ile geri ödenir.

Burs/Öğrenim Kredisi Ne Kadar?

Her yılın ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yıl boyunca aylık olacak şekilde ne kadar burs/öğrenim kredisi ödeneceği belirlenmektedir. Bu tutar yıllık enflasyon oranı uyarında bir önceki yılın tutarı üzerine eklenerek belirlenmektedir.

2020 yılı için 550 Türk Lirası olarak belirlenen bu tutarın yine 2020 Aralık ayında enflasyona göre güncellenmesi beklenmektedir. 2020 yılı boyunca enflasyonun arttığı düşünülürse ödemelerin de arttırılması beklentiler arasındadır.

Lisans seviyesindeki öğrenciler için bu tutarlar geçerli olsa da lisans üstü ve doktora seviyesi için tutarlar daha yüksek olmaktadır.

KYK Burs/Öğrenim Kredisine Nasıl Başvurulur?

E – devlet üzerinden pek çok başvuru yapılabildiği gibi bu tip başvurular da kolayca yapılabilmektedir. E – devlet platformunda KYK başvuruları için arama butonunu kullanabilirsiniz. İlgili başvuruyu bulduktan sonra tıklayın ve başvuru yap seçeneğine basın.

Bu başvuruyu yapabilmek için başvuru tarihlerinin başlamış olması gerekmektedir. Bu noktada E – devlet üzerinden başvuru yaparken bilgilerin büyük bir kısmının kendiliğinden dolması da büyük bir avantajdır.

Bilgi tamamlama ekranında kişinin okul, kimlik bilgileri ya da ailesinin gelir durumu istenmektedir. Bu bilgiler eksiksiz doldurulmalıdır. Bilgilerde hata ya da eksik olmadığından emin olan kişiler başvurularını başarı ile tamamlamak için başvur seçeneğine tıklayabilirler.

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.