1. HABERLER

  2. E-Devlet ile Medula Optik ve Cam Çerçeve Bilgisi Sorgulama
E-Devlet ile Medula Optik ve Cam Çerçeve Bilgisi Sorgulama

E-Devlet ile Medula Optik ve Cam Çerçeve Bilgisi Sorgulama

Türkiye sosyal bir devlet olduğu için vatandaşların, çoğu sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Bu sağlık ihtiyaçlardan biri de optik cam ve çerçevelerdir.

A+A-

Medula; reçete onay sistemidir ve optik alanında, bireylerin tüm bilgilerinin mevcut tutulduğu yerdir. Özetle; Kişilerin T.C. kimlik numarası ile üzerine kayıtlı bütün optik bilgilerinin görüldüğü sisteme medula optik sistemi denir.

Devlet Destekli Gözlük Alabilme Şartları Nelerdir?

Kişilerin gözlük alabilmesi için, Sosyal Güvenlik Kurumuna yeterli prim ödemesini yapmış ve muayene olmasına yetecek kadar çalışmış olması gerekmektedir. Bunun sonucunda kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumunun yaptığı devlet destekli gözlük ödemesi hakkına sahip olur.

Reçete olmadan gözlük alınamaz. Bu sebeple kişilerin, muayene olduktan sonra, doktor tarafından yazılan gözlüğü alması gerekmektedir. Buna ek olarak, göz hastalığının seyri değişken olduğu için gözlük yenileme işlemlerinde tekrar muayene olunması gerekir.

Gözlük Reçetesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında verilen reçetenin geçerlilik süresi 10 iş günü olarak belirlenmiştir. 10 iş günü içerisinde işleme girmeyen reçeteler ise geçersiz sayılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında olmayan reçetelerin geçerlilik süresi ise 1 yıldır.

Gözlük Yenileme İşlem Süresi

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki kişilerin gözlük yenileme hakkına sahip olmaları için 3 yılı doldurması gerekmektedir. Kişilere 3 yıl sonra devlet destekli gözlük alma hakkı doğar. Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamında olmayan kişiler, istediği zaman gözlük yenileme işlemini yapabilmektedir.

E- Devlet Üzerinden Medula Optik ve Cam Çerçeve Bilgisi Sorgulama İçin Gerekli Adımlar

  • İlk olarak E-Devlet sitesinden giriş sayfası açılmalıdır.
  • Açılan sayfada giriş seçeneklerinden birini kullanarak giriş yapılmalıdır. En çok tercih edilen seçenek ise T.C kimlik numarası ile yapılan giriştir.
  • Önce T.C kimlik numarası yazılır, arkasından şifre yazılır. Zira E-Devlet şifresi yoksa herhangi bir PTT şubesinden şifre alınmalıdır.
  • Giriş yaptıktan sonra açılan ana sayfadaki arama motoruna ‘’Medula Optik ve Cam Çerçeve Bilgi Sorgulama’’ yazılır ve aşağıda çıkan seçeneğe girilir.
  • Kimlik doğrulaması yapılır.
  • Kimlik doğrulaması onaylandıktan sonra bütün cam ve çerçeve bilgileri sayfada gözükür hale gelecektir.
Yönetici
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.