1. HABERLER

  2. E-Devlet ile Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama
E-Devlet ile Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

E-Devlet ile Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

Soy ağacınızı merak mı ediyorsunuz? Çok basit bir şekilde "e-devlet" üzerinden "Soy ağacı sorgulaması" yaparak, geçmişinizi öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız geren, "e-devlet uygulaması indir" ve "e-devlet şifresi" almak... Detay için tıkla...

A+A-

Her insan geçmişini kökenini bilmek, ailesinin nereden geldiğini öğrenmek gibi bir isteği vardır. Dedelerimizin ne zaman ve nerde doğduklarını, nerden nereye göç et ettiklerini merak ederiz. Yakın zamanda ülkemizde e-devlet üzerinden kişilerin aile kökenlerine dair bilgiler halkın hizmetine sunuldu.

Milyonlarca vatandaş aile büyüklerini, soy ağacını öğrenmek ve çıkarmak için yoğun talep gösterdi. Hatta ilk günlerde sistem bu yoğunluk karşısında çöktü. Bazıları ise sistemin yavaşlığından günlerce beklemek zorunda kaldı. Ama günler geçtikçe bu hizmetten yararlanan milyonlarca insan oldu ve geçmişini tanıma fırsatı yakaladı.

Buna rağmen bu hizmetten haberdar olmayan ve geçmişini bilmeyen binlerce insan vardır. Soy ağacı sorgulaması yapmak ve daha detaylı bilgiler edinmek çok kolay olmasına karşın bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır.

İlk önce talebin oluşturulduğu daha sonra talep eden kişinin özgeçmişine dair belgelerin hazırlanıp gönderilmesi aşaması çok kolaydır ancak çoğu vatandaş bu işlemin nasıl yapılacağına dair fikir sahibi değildir.

Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bu hizmet aktif edildikten sonra yoğunluk karşısında başvuru sayfası çöktü ve kısa bir süre bu hizmete ara verildi. Gerekli onarım yapıldıktan sonra tekrar vatandaşların hizmetine açıldı. Soy ağacı sorgulaması yapmak ve detaylı bilgi edinmek çok basittir.

Öncelikle bu işlemi yapmak için bir e-devlet şifresine sahip olunması gereklidir. E-devlet şifresine sahip değilseniz en yakın PTT şubesinden şifrenizi makul bir ücret karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi edindikten sonra T.C kimlik numaranız ile birlikte e-devlet sayfasını açın ve bilgilerinizi girin.

Daha sonra hizmetler bölümüne ‘‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’’ yazın. Açılan sayfanın üst kısmında ki soyağacınızı yazdır butonuna tıklayıp talepte bulunun. Bu işlemi yaptıktan sonra belli bir süre beklemeniz gerekecektir. Bu süre sistemde yoğunluğa göre değişecektir. Bu bekleme süresi sadece ilk talebinizde olacaktır. Daha sonra ki girişlerinizde belgeler anında karşınızda hazır halde olacaktır. Talebiniz hazır olduğunda size bildirim gelecektir.

Soy ağacınız belgeler halinde size sunulacaktır.1700’lü yılların sonlarına kadar olan kökeniniz belgelerde kayıtlı olacaktır. Ayrıca büyüklerinizin doğum ve ölüm tarihleri, nerde ikamet ettikleri vb. bilgilere de ulaşabileceksiniz.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.