1. HABERLER

  2. E-Devlet İlaç Raporu İlaç, Raporu Sorgulama
E-Devlet İlaç Raporu İlaç, Raporu Sorgulama

E-Devlet İlaç Raporu İlaç, Raporu Sorgulama

"İlaç raporu" kullanan yüz binlerce vatandaş, özellikle de "E- Devlet" uygulaması üzerinden ilaç raporu, "ilaç raporu sorgulama işlemleri" ile ilgili çeşitli sorular sormaktadır.

A+A-

Bu konu ile ilgili mağdur olmamaları ve bilgilendirici amacıyla bu makale hazırlanmıştır. İlgililerin bu makaleyi okumaları ve faydalanmalarını istiyoruz. Hep birlikte okuyalım ve bilgi sahibi olalım.

Herhangi bir kronik rahatsızlık sebebiyle uzun vadeli ve düzenli bir şekilde ilaç kullanan vatandaşlar açısından doktor ya da kurul aracılığı ile verilmiş olan raporları, ilaçları kullanan kişiler aracılığı ile katkı payı ödenmeksizin ilaçlara ulaşabilme hususunda anahtar konumunda bulunurken, bu doğrultuda yaşanması muhtemel çeşitli mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi gerekir.

Rapor sorgulama sistemi özellikle de uzun vadeli rapor sürelerinin kolay bir şekilde takip edilmesi ve böylelikle rapor süresi henüz bitmeden yenisinin tekrardan çıkarılması amacıyla oldukça önem arz etmektedir. SGK ilaç raporu sorgulama bu bilgiler doğrultusunda emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SSK üyesi olanlar açısından SGK ilaç raporu olmazsa olmaz olarak nitelendirilmektedir. Rapor bitiminde veya raporun bitmesine yakın ilgili ekimlere başvurmak suretiyle raporu yenilenmesi ile mümkün olmaktadır.

SGK İlaç Raporu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-devlet uygulamalarının insan hayatına giriş yaptığı hemen her alanda çeşitli sorgulamalar yerine getirilmektedir. Özellikle de SGK ilaç raporu sorgulama işlemlerine de elektronik devlet uygulamaları üzerinden ulaşmak mümkündür. Online ilaç raporu sorgulama olarak nitelendirilen bu işlem E-devlet girişi ile beraber yapılabilir.

E-Devlet’ten SGK İlaç Raporu Sorgulama İşlemleri

Başlıkta ismi geçen işlemin yapılabilmesi amacıyla T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile beraber mobil imza da elektronik imza veyahut internet bankacılığı uygulamaları üzerinden kimlik kartı uygulamalarının herhangi biri ile yapılabilmektedir. E-devlet sitesine girdikten sonra ana sayfada bulunmakta olan sosyal güvenlik kurumu bölümü seçildikten sonra ortak hizmetlerden 4A/B/C ile ilgili ilaç rapor bilgisi sorgulamaları sağlıklı bir şekilde yapılabilir.

Sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştiren vatandaşların mağdur olmamaları ve süresi gelmiş ilaçlarının tekrardan rapor yenileme gibi imkânlar ile hekime başvurmaları mümkündür.

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.