1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa Ne Kadar Riskli?
Borsa Ne Kadar Riskli?

Borsa Ne Kadar Riskli?

2008 krizi finans dünyasında bir dönüm noktası oldu. Yerleşik bankalar çöktü, küresel borsalar dramatik bir şekilde düştü ve birçok insan parasını kaybetti.

A+A-

İnkâr etmek mümkün değil, 2008'de yaşananlar kamuoyunun finansal kurumlara olan güvenini aşındırdı ve yatırıma olumsuz bir yön verdi.

Bugüne hızlı bir şekilde gelin ve insanların yatırıma yönelik tutumu hâlâ Küresel Mali Krizden etkileniyor. Kendi araştırmamıza göre, İngiliz'lerin% 62'si şu anda yatırım yapmıyor ve ankete katılanların sadece% 2'si Hisse Senedi ve Hisse ISA 2'ye sahip. Söylemeye gerek yok, 2008 mali krizi hâlâ insanların zihninde var! Küresel borsa çöküşünün inkâr edilemez bir şekilde gösterdiği gibi, yatırım risklidir, ancak bu çok yanlış anlaşılan bir şey ve bunu azaltmanın yolları var.

Yatırım yapmak ne kadar riskli?

Borsaya yatırım yaptığınızda, getirileriniz garanti edilmez ve onları sattığınızda yatırımlarınızın ne kadar değerli olduğuna bağlıdır. Sonuç olarak, başlangıçta yatırdığınızdan daha az geri alabileceğiniz bir risk vardır. Ancak getirileriniz, bir tasarruf hesabında nakit biriktiriyorsanız olduğu gibi sabit bir faiz oranına bağlı olmadığından, daha yüksek getiri elde etme şansınız da vardır.

Aslında, uzun vadede, hisse senetleri nakit paradan daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Bir 2015 Barclays çalışması son 115 yıl içinde herhangi 10 yıllık bir süre içinde, hisse zamanın paradan daha iyidir% 90 performans gösterenleri bulundu.

Yatırım, yalnızca büyük kayıplar veya piyasa çökmeleri olduğunda ön sayfalara girme eğilimindedir ve sonuç olarak, genellikle insanların kafasında para kaybıyla ilişkilendirilir. Yatırım yapmakla her zaman biraz risk olacaktır, bu kesin.

Ancak, her gün risk alıyoruz, ister yoldan geçerken ister işe arabayla gidiyoruz, bilinçsizce kendimizi riskli durumlara sokuyoruz ve bundan pek rahatsız görünmüyoruz. Bunun nedeni, belirli davranışları benimseyerek bu riskleri yönetmeyi öğrenmiş olmamız ve yaptığımız işe güvenmemizdir.

Açıktır ki, geçmeden önce bakmak veya hız sınırlarına uymak, yoldaki riskleri azaltmanın iyi yollarıdır. Yatırım yapmakla aynı şey! Aldığınız risk miktarını sınırlamak için adımlar atabilirsiniz.

Robot yatırımı deneyin...

Wealthify gibi robot yatırım platformlarında, yatırım yapmak istediğiniz kadar risklidir. Dijital yatırım yönetimi hizmetleri, size uygun risk düzeyini seçmenize izin veren kaygan araçlarla donatılmıştır. Wealthify'da Temkinli, Maceracı veya ikisinin arasında bir yerde olabilirsiniz.

Dikkatli bir Planı seçerseniz, genellikle devlet tahvilleri ve şirket tahvilleri gibi daha düşük risk olarak kabul edilen yatırımlara yatırılırsınız. Yelpazenin diğer ucuna gitmeyi ve Maceracı bir stille yatırım yapmayı seçerseniz, Yatırım Planınız hisse gibi yüksek riskli yatırımların daha yüksek bir yüzdesini içerecektir.

Risk seviyenizi seçtikten sonra, yatırım uzmanlarımız sizin için zor işi yapar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler