1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Remik Yaylası Balının Sağımı Başladı
Borsa Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Konular

Borsa Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Konular

Pek çok kişi için önemli yatırım seçeneklerinden olan "borsa" bazı kişilere büyük gelirler sağlarken bazı kişilere de büyük zararlar getirebilir. Borsada önemli noktaların bilinmesi kişiyi kazanca götürecektir.

A+A-

Borsada Sabır Çok Önemli

Borsada yatırım yapan kişilerin sahip olması gereken en önemli özellik sabırdır. Sabırlı davranamayan kişiler yaptıkları yatırım sonucunda kısa süre içerisinde pişman olarak kararlarından dönebilirler. yapılan bir yatırımın belirli bir süre boyunca değer kaybetmesi tolerans gösterilebilecek bir durumdur.

Kişi yatırım yaptığı yatırım aracını önceden yeteri kadar araştırdıysa bu yatırım aracında inkar etmek için belirli bir zamanı tanımalıdır. Birkaç gün ya da birkaç hafta kötü gidişatı fark ettikten sonra ani bir kararla yatırımdan vazgeçme fikri genellikle zararla sonuçlanmaktadır. Yatırım amacıyla yapılan bu faaliyet kar elde etmeden bırakılmamalıdır.

Kısa Vadede Gereken Para ile Yatırım Yapmayın

Borsaya yatırım yapan kişilerde en çok görülen hatalardan biri de kısa süre içerisinde ihtiyaç duyulacak paranın kullanılarak yatırım yapılmasıdır. Bu şekilde yapılan yatırımlarda kişinin sabırlı davranması mümkün değildir.

Kısa süre içerisinde kar elde etme beklentisi büyük bir çoğunlukla hüsran ile sonuçlanmaktadır. Bu nedenle yatırım yaparken herhangi bir süre kısıtlaması ile kişi kendini baskı altına almalıdır. Bu şekilde oluşturulan bir baskı ortamı hataları da beraberinde getirecektir.

Analizlerinizi Kendiniz Yapın

Borsaya yatırım yapan kişilerin arasında bulunan ve sadece kendi karını düşünen çok fazla insan bulunmaktadır. Bu kişilerin yaptıkları analizler ve bu analizler sonucunda verdikleri yatırım tavsiyeleri bazı durumlarda iyi kazanç sağlasa da doğru bir durum değildir. Kişinin elde edeceği kazanç için kendisi analiz yapması ve bu analizleri farklı kişilerden aldığı öneriler üzerine yapması en doğrusudur.

Farklı bir kişinin tavsiyesi ile yapılan yatırım da olası bir zarar durumunda kişinin panik yaşaması ve tavsiyeyi aldığı diğer yatırım diye suçlaması son derece muhtemeldir. Bu gibi durumlarda kişinin yapılan yatırıma güvenmesi daha zor olacağı için sabırlı davranması ve kar etmeyi beklemesi son derece zordur. Bu nedenle farklı kişilerin yatırım tavsiyelerin analiz yapmadan uyulmamalıdır.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler