1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yoksullara Yardım Yapan Kurumlar
Yoksullara Yardım Yapan Kurumlar

Yoksullara Yardım Yapan Kurumlar

Yaşadığımız şu "pandemi" sürecinde vatandaşlar arama motorlarında "fakire yoksula yardım yapan kuruluşlar hangileridir?" tarzında sıkça arama yapmaktadır. Bizde sizler için, "Yoksullara Yardım Yapan Kurumlar" hangileri ele aldık. Detaylar haberde...

A+A-

Türkiye, ne kadar gelişmekte olan ülkeler arasında bulunsa da dar gelirli ailelerin sayısı milyonları bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle de enflasyonun artış göstermesi ve koronavirüsün ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemesinin sonucunda vatandaşlar arama motorlarında fakire yoksula yardım yapan kuruluşlar hangileridir? Şeklinde çeşitli araştırmalarda bulunmaktadırlar.

Maddi problem yaşayan dar gelirli ailelere yönelik çeşitli yardım programları mevcuttur. Yakacak, barınma, gıda gibi temel gereksinimleri de kapsayan bu yardımlar, birçok program çeşidinde verilir. Eğitim yardımları, engellilere yönelik yardımlar, özel amaçlı yardımlar, sağlık yardımları ve yabancılara yönelik yardımlar olmak üzere çeşitli ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım ve çeşitleri bulunmaktadır.


yoksulluk-halkgazetesi-sondakika-haber.jpg

Yoksullara Yardım Yapan Kurumlar

Maddi sebepler sonucunda ailesini geçindirmekte problem yaşayan ve hiçbir biçimde herhangi bir geliri olmayan aileler açısından devlet, sosyal devlet ilkesi gereği vatandaşlarına yardım etmektedir.

Bunun beraberinde maddi destek yapan kurum ve kuruluşlar vardır. Bu kurum ve kuruluşların listesini aşağıda sizler için derledik.

  • Kızılay
  • İhh
  • Afad
  •  Sosyal Hizmetler
  • Türkiye Sokak Çocukları Vakfı
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü
  • Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Belediye maddi yardım programları koronavirüsü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla da gıda erzak yardımı yapılmaktadır. Belediyelerden yardım açısından form doldurulması ile yerinde incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yapılmaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Yukarıda bahsi geçen ve kurum ve kuruluşlara yoksulluk yardımının alınması için bir başvurunun ya da  müracaat yapılması gerekiyor. Müracaatlar, genel itibariyle kimi kurum ya da kuruluşlara fiziki bir şekilde dilekçe verilmesi şeklinde olacağı gibi, kurum ve kuruluşların da internet sitelerine giriş yapmak sureti ile müracaatın yapılması mümkündür.

Yukarıda da zikredildiği gibi özellikle de Büyükşehir belediyelerinin yoksul vatandaşlara yönelik gıda, erzak ve kış ayının gelmesiyle beraber kömür yardımında bulunması gibi çeşitli imkanlar mevcuttur. Aynı zamanda aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüsü sebebiyle 1000 TL’lik pandemi deste yardımlarını yapmaktadır.

Sadece koronavirüs döneminde değil, özelliklerde fakir fonu adı altında oluşturulan kuruma da başvurmak suretiyle vatandaşlardan çeşitli yardımlardan faydalanmak mümkündür.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.