1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rapor Parası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Rapor Parası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Rapor Parası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İşte "rapor parası nasıl sorgulanır" sorusunun yanıtı ve bütün detayları bu makalede siz değerli okuyucular için hazırladık. "Rapor Parası Nedir?" "SGK Rapor Parası Sorgulama", Sosyal Sigortalar Kurumu rapor parası. Detaylar haberimizde...

A+A-

SSK’lı bir şekilde çalışan işçilerin sağlık problemleri ve iş kazasına benzeyen diğer vakalarda raporlu bulundukları sürelerde bulunan maddi kayıpları SGK aracılığı ile karşılanmaktadır. Rapor parası sorgulaması nasıl yapılmaktadır? İşte rapor parası nasıl sorgulanır sorusunun yanıtı ve bütün detayları bu makalede siz değerli okuyucular için hazırladık.

Rapor Parası Nedir?

Genel itibarıyla geçici iş görmezlik, sigortalı bir şekilde çalışan işçinin hastalık, iş kazası ya da doğum ve benzeri gibi insanlık hallerinde Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşları ya da hekim raporlarında yazılan istirahat süresi kadar geçici bir süre iş görülmemektedir. Sağlık kuruluşlarından alınmış olan belge ile işe gidemeyen işçilerin gidemedikleri süre açısından sosyal güvenlik kurumunun bu işçiye ödediği ücrete de rapor parası denilmektedir.

Rapor Parasının Alınması

Bahsi geçen rapor parasının alınabilmesi amacıyla öncelikli olarak işçinin raporu aldıktan sonra işverene iletmesi gerekecektir. İşveren, bu sağlık raporunu 5 iş günü içerisinde e-rapor uygulamasına girdikten sonra SSK yetkilileri tarafından incelenir. Rapor, eğer uygun ise onaylanır. Onaylanan rapor için PTT’ye ödeme talimatı verilir. Hemen ardından işçiye SMS gelir ve en son olarak işçi PTT giderek rapor parasını alır.

SGK Rapor Parası Sorgulama Ekranı

SGK ile ilgili rapor parası sorgulama işlemleri Elektronik devlet, Ziraat Bankası ya da PTT uygulamaları üzerinden gerçekleştirilir. Fakat SGK rapor parası sorgulama işlemlerinin öncesinde işçilerinin bilmesinde fayda vardır ki, çeşitli ayrıntılar bulunmaktadır. Bu ayrıntıların en başında raporun kaç gün olduğu bulunur. Eğer ki bu rapor 3 gün ve daha fazla ise bu durumda işçilerin taraflarına SGK rapor parası ödemesi yapılabilir. Fakat eğer rapor 3 günün altında ise sigorta tarafından herhangi bir ödeme gerçekleştirilmemektedir.

Sosyal Sigortalar Kurumu rapor parası sorgulama işlemi genel itibariyle Elektronik devlet şifresi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaralarının dijital bir ortamda internet üzerinden indirilmesi suretiyle ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkündür. Daha önce de bu işlem için ayrıca iki resmi internet sitesi vardı. Fakat elektronik resmi internet uygulamasının artık işlem yapmaması sebebiyle şifresiz bir şekilde işlem yapılması mümkün değildir. İşlemler, ancak elektronik devlet uygulaması üzerinden şifre ile güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.