1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Muratpaşa Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi Kutlandı
VERGİ VE SİGORTA BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA

VERGİ VE SİGORTA BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan vergi borcu için af ve SGK prim borcu için de yapılandırma müjdesini beklemekte olan vatandaşlara ilk resmî açıklamayı yaptı.

A+A-

Bütün dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 virüsü yüzünden daha öncesinde ertelenmiş olan vergi ve prim borçları ile ilgili yeni yapılandırma müjdesi Bakan Selçuk’tan geldi. Konu ile ilgili net bir açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı; vergi borçlarında ve SGK prim borçlarında yapılandırmaya gidilmesi adına ilk çalışmaları gündemlerine aldıklarını belirtti. Nihayet vatandaşların büyük bir merakla beklemekte oldukları vergi affı geliyor mu? hükümetin vergi affı tasarısı ile ilgili hazırladığı detayları belli oldu mu? COVİD-19 virüsü yüzünden vergi affı gelir mi?
 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk oldukça uzun bir süredir vatandaşların merakla beklediği vergi ve sigorta borçlarına af ve yapılandırma konusu ile ilgili ilk resmî açıklamaları yaptı. Detaylar ve merak ettiğiniz soruların cevabı içeriğimizin devamında.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI SELÇUK’TAN BEKLENEN MÜJDE GELDİ  

Basın mensuplarının sorularını yanıtlamak üzere onlarla bir araya gelmiş ve bir toplantı düzenlemiş olan Bakan, gazetecilerden de fazlasıyla gelmekte olan soruların üzerine vergi ve prim borçları yüzünden beklenen yapılandırma ile ilgili detaylara daha fazla eğilerek 2020 yılının oldukça zor geçen bir yıl olduğuna dikkat çekti ve yeniden yapılandırma, ya gidilmesinin; vergisini ve primini düzenli bir şekilde ödeyen herkesi rahatsız ettiğinin farkında olduklarını söyledi. Ancak salgın yüzünden de kamuoyunda ciddi bir talep ile karşı karşıya olduklarını da belirtti.

Ekim ayının sonundaki rakamlarını ve normalleşmenin işaretlerini gözlemleyeceklerini açıklayan Bakan Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte ortak bir karara varacaklarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile henüz bir görüşme içerisine girmedikleri açıklayan Bakan, sigorta primleri ve vergiler ile ilgili yeniden yapılandırmaların birlikte görüşülerek bir sonuca varılması gerektiğinin de altını çizdi. Bakan Selçuk, bu konunun şu an gündemlerinde olduğunu da belirtti.

VERGİ BORCUNDA AF DEĞİL ANCAK VERGİ VE SGK PRİM BORÇLARINA YAPILANDIRMA GELEBİLME DURUMU SÖZ KONUSU

Ekonomistler, Bakan Selçuk’un yapmış olduğu açıklamaların neticesinde şu anda mevcut durumda olan ekonomik şartlar altında bir borç affının çok uzak bir ihtimal olduğunu belirtiyorlar. Fakat yapılandırılmaya gidilmesinin olası olduğunu; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek olan görüşmelerin ardından yeni bir program çıkarılabileceğinin altını çiziyorlar.
KaynakHalk Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.