1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Atso Başkanı Davut Çetin: “antalya Olarak Yakın Dönemde 3 Milyar Dolar İhracatı Konuşacağız”
KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEDİM NE ZAMAN AÇILIR?

KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEDİM NE ZAMAN AÇILIR?

İnsanları yüksek miktarlarda nakit taşıma derdinden kurtardığı gibi vadeli bir şekilde ödeme planları da sunan kredi kartları, günümüz dünyasının adeta vazgeçilmezleri haline geldiler.

A+A-

Ancak, alışverişlerimizde de pek çok avantaj sunmakta olan bu kredi kartları, dikkatli olunmadığı takdirde yarardan çok zarar verebiliyor; insanları çok büyük borçlara sürükleyebiliyor. Bu yüzden de kredi  kartı kullanırken fazlasıyla dikkatli ve planlı hareket etmeli, ay sonu geldiği zaman ne kadar ödeyebileceğimizi hesap etmeli ve buna göre alışverişlerimizi gerçekleştirmeliyiz; zira kredi kartı ödemeleri gecikirse, bu durum kartınızın kullanıma kapanmasına kadar varabilen ciddi sorunları beraberinde getirmektedir. Özellikle son yıllarda da pek çok insan da bu durumdan mustarip ne yazık ki.

Eğer sizler de kredi kartı borcunuzu ödeyemediğiniz için kartınızı kullanamıyorsanız ya da kredi kartı borcumu ödedim kartım ne zaman açılır, kartım hala açılmadı diye düşünüyorsanız, bu içeriğin sizlere faydalı olacağını ümit ediyoruz.

KREDİ KARTI BORCU ÖDEME

Kredi kartlarınızın her birinin, birer hesap kesim günü mevcuttur; yani bir ay boyunca yapmış olduğunuz harcamalar önünüze gelir ve son ödeme tarihine kadar en azından asgari ödeme tutarını ödemeniz beklenir. Bir kredi kartı kullanıcısı olarak bu iki güne mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Yalnızca ödemeleri değil harcamaları da bu oldukça büyük bir önem arz eden iki günü dikkate alarak yapmalısınız; bu plana göre hareket ederseniz kredi kartınızın kullanıma kapatılmasının da önüne geçmiş olursunuz. Hesap kesim tarihinin ardından son ödeme tarihine kadar kredi kartınızda bulunan asgari borcu ödemeniz gerekir. Son ödeme gününü geçirir ve borcunuzu hala ödemezseniz de kredi kartınız kullanıma kapatılabilmektedir.

KREDİ KARTI BORÇ GECİKTİRME

Kredi kartınızın ay sonunda gelen hesap kesim tarihinde yazan son ödeme tarihini her ne kadar takip etseniz bile ara sıra bu borcu ödemek aklınızda çıkabilir ya da birtakım aksilikler neticesinde kredi kartınızın borcunu ödeyemeyebilirsiniz. Ancak mutlaka bilmelisiniz ki; kredi kartı borçlarınızı 3 ay içerisinde ödemediğiniz takdirde kartınız banka tarafından kullanıma kapatılır. Kapatılmış olan kredi kartı için banka size uyarılarda bulunmaya başlayacak ve borcu ödemenizi talep etmeye başlayacaktır. Bu uyarılara rağmen ödememeye devam ederseniz de hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır. Eğer yasal işlem başlatılırsa da ne yazık ki kartınızın borcunu ödeseniz bile artık kredi kartınızı tekrar kullanıma açtıramazsınız. Ancak elbette yeni bir kredi kartı alarak, artık ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEDİĞİM TAKDİRDE KARTIM NE ZAMAN AÇILIR

Kredi kartı borcunuzu 3 ay boyunca ödemediğiniz durumda kart kullanıma kapatılır ve bu sürecin sonunda hala ödeme yapmamışsanız yasal işlemler başlatılır. Yasal işlemlerin başlatılmasının ardından bankanın avukatları sizinle, borcunuzun tamamını ödemeniz için ya da belli bir kısmını ödeyebilmeniz için iş birliği içerisinde hareket etmeye çalışırlar. Eğer hala size tanınan 3 ayın içerisindeyseniz ve henüz yasal işlemlere gidilmemişse de kredi kartınızı açtırmak için borcunuzun yalnızca asgari tutarını değil, tamamını ödemeniz gerekir. Borcun tamamı ödendiği takdirde genel olarak birkaç saat içerisinde kredi kartları yeniden kullanıma açılmaktadır.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.