1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi Nasıl Yapılır?

Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi Nasıl Yapılır?

Microsoft' un yenilenen işletim sistemlerinden biri de windows 10 ' dur. Windows 10 kurulumu için sürüm piyasada hazır bir şekilde bulunmakta ve satılmaktadır.

A+A-

Fakat ücretsiz şekilde bilgisayara yüklemekte mümkündür. Ücretsiz bir şekilde yükseltme yapmak için windows sürümlerini kullanıyor olmak gereklidir. Eğer microsoft' un diğer işletim sistemleri olan windows 7 ve windows 8 sürümünü kullanıyorsanız ve hala windows 10 ' a ücretsiz yükseltme bildirimi ile karşılaşmadı iseniz yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır.

Windows 10 Yükseltme Bildirimi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Windows 10' nu yüklemeden önce bilgisayarda kullanılan programın windows 7 veya windows 8.1 programının kullanılması gerekir. Kullanılan windows 7 veya windows 8.1 sistemlerinde Enterpise sürümü var ise windows 10 ücretsiz yüklenemez ve bildirim gelmez. Bilgisayarın donanımları windows 10 için uygun durumda olması gerekmektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonra bilgisayara hala bildirim gelmedi ise işlemleri tekrar gözden geçirmekte fayda vardır.

Ücretsiz Windows 10 Yükseltme İşlemleri

Öncelikle windows' un sitesine girilerek windows 10 programı bilgisayara yüklenmesi sağlanır. Windows 10 programı bilgisayara tamamen yüklendiğinden emin olmak gerekir. Windows 10 programını çalıştırarak işleme devam edilir. Çalıştırma işlemini gerçekleştirirken ekrana çıkan windows 10 'nu şimdi yükselt seçeneği seçilir. Burada bilgisayarda olan windows' un eski sürümlerinin windows 10 ' na yükseltme işlemi gerçekleştirilir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, ekrana çıkan lisans koşulları okunur ve kabul et seçeneği seçilir. Bu seçenekten sonra ise güncelleştirmelerin alındığı sayfaya otomatik olarak yönlendirilir.

Güncelleştirme hızının uzun sürmesi veya kısa sürmesi internetin hızı ile ilgili olmaktadır. Bilgisayarı hiç bir şekilde kapatmadan beklenmesi gerekir. Bu arada bilgisayar otomatik olarak windows 10' na yükseltme yapma için yeterli alanının olup olmadığını tespit eder.Yeterli alanın olması halinde bilgisayar sürümü windows 10 ' na yükseltme işlemi gerçekleştirilir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.