1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto Süper Lig: A. Hatayspor: 3 - Başakşehir: 3 (maç Sonucu)
TFF Girişimleri Nedeniyle Yasa Dışı Yayın Yapan Siteler Kapatıldı!

TFF Girişimleri Nedeniyle Yasa Dışı Yayın Yapan Siteler Kapatıldı!

Türk futbolunun değer kaybetmesinin başlıca nedenlerinden biri olan korsan oyunlarının yayınlanması resmen yasaklandı. Türkiye Futbol Federasyonu öncülüğünde internette yasa dışı yayın yapan siteler kapatıldı.

A+A-

 

 

 

Türk futbolunun değer kaybetmesinin başlıca nedenlerinden biri olan korsan oyunlarının yayınlanması resmen yasaklandı. Türkiye Futbol Federasyonu öncülüğünde internette yasa dışı yayın yapan siteler kapatıldı. Bilindiği gibi, geçen Aralık ayında 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kuruluş ve Misyonu Hakkında Kanun'a Çuval Kanunu Değişikliği ile 1. madde eklenmiş ve yetkilendirilmiştir. TFF Kurulu, erişim engellerini aşmaya karar verir. Bu kapsamda TFF, internette yasa dışı oyun yayınladığı tespit edilen sitelere yasa dışı yayın yapmamaları için yasal işlem başlattı.

Siteler Tespit Edildi Ve Kurul Toplandı!

TFF, yayıncının talebini değerlendirdikten sonra kurul, hafta sonu ilk kez Süper Lig ve diğer maçlarda resmi üstünlük alarak birçok sorunlu siteye erişimi yasaklayarak uygulamaya karar verdiği için Erişim Sağlayıcıları Derneği'ne bir karar sunulması. Türk futbolunun değerini düşüren ve Türk futboluna maddi zarar veren yasadışı maçlar yayınlayan sitelere erişim, yasal lisanslı ESB tarafından anında engellendi.

Futbol Federasyonundan Son Sözler Gecikmedi!

Son günlerde yayınlanan yasal kısıtlamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yayının bir futbol maçının ediniminde olduğu tespit edilirse, ihlalin yapıldığı yayın, bölüm, bölümün yayına alınmasına karar verdi. Erişimi engelleme kararı alındı. Yasa dışı olarak İnternet ortamında bulundurulacak ve İnternet Yayınları Yönetmeliği ve Bu Yayınların İşlediği Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un ilgili hükümlerine göre Erişim Sağlayıcılar Derneği'ne sunulacaktır. tipobetm.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.