Udemy’de Ders Vererek Para Kazanın

Dünyanın dört bir yanında 65'den fazla dil seçeneğiyle hizmet veren, milyonlarca öğrenciyi başarılı olmak için, ihtiyaç duydukları becerilere bağlayan uzaktan online eğitim ve öğretim platformudur.  

Udemy Nedir?

Dünyanın dört bir yanında 65'den fazla dil seçeneğiyle hizmet veren, milyonlarca öğrenciyi başarılı olmak için, ihtiyaç duydukları becerilere bağlayan uzaktan online eğitim ve öğretim platformudur.  

 Sitesinde;

Udemy'de kurs oluşturmak için sunmak için herhangi bir ücret alınmaz ve dilendiği kadar ücretsiz ve ücretli kurs yayınlanabilir. Udemy'le eğitmenler arasında (yeni öğrenciler kazandırdığı için ödüllendirildiği) sürdürülebilir bir ortaklık olduğu söylenir.

Udemy Para Kazanma

Gelir payları, net gelir üzerinden hesaplanır. 

Udemy Organik: Organik Udemy (eğitmen Kuponunun kullanılmadığı) satışlarında %50 gelir payı vardır.

 Üye, Udemy’de kurslara göz attıktan ya da Udemy promosyonundan yararlanıp bir kurs satın aldıktan sonra, gerçekleşen satışlarda Eğitmen ve Udemy eşit miktarda pay alır.

 Not: Udemy, Android ve iOS uygulamalarından yapılan satışlarda Google ve Apple toplam satış tutarı üzerinden %30 oranında para alır.

Eğitmen Promosyonu: Üyeler, kurslarını kurs yönlendirme bağlantısı kullanarak ya da bir Eğitmen Kuponu satın aldığında, kursun eğitmeni bu satışlardan;

  •  %97 gelir payı elde eder.

(%3 idari işleme ücreti alınır; Japonya'da oran %4'tür.)

Ücretli Kullanıcı Kazanım Kanalı Satışları: Eğitmenler genel olarak %25 gelir payı elde eder. (Iş ortağı veya reklamcılık ücretine bağlı olarak gelir payı değişiklik gösterse de)  Udemy satışları optimize etmek için küresel ağlarında iş ortaklıkları kurar ya da kursun reklamcılık ücretlerini karşılar.

Kalan %75'lik gelir payı ;

Udemy, yeni üyeler kazanmak için katkı sağlayan reklamcılık ücretlerini ödemek ve/veya iş ortağı ödemelerini gerçekleştirmek için kullanır.

Udemy Eğitmen Ücretleri

Bir üye kursu satın aldığında, eğitmen gelir raporuna erişim sağlayarak kurs satışını takip edebilir. Gelir raporunda bu incelenebilir. Gelir raporu bunun yanı sıra, her kayda, kendi promosyon etkinliklerine ve kanal başına gelire ilişkin verileri içerir. Udemy eğitmen ücretleri değişkenlik gösterecektir.

Gelir Raporu Görüntüleme

Gelir raporu Udemy'nin her sayfasından ulaşılabilir haldedir. Ulaşmak için;

  • Eğitmen görünümünde imleç sayfanın sağ üst kısmındaki profil resmine getirilir ve açılır menüden Gelir raporuna tıklanır.

Toplam Kazanç

Gelir raporu ana sayfasında Toplam Kazancınızı (vergi öncesi) ve belirli gelir kanallarına dayanan satış verileri görülebilir.

Ömür boyu kazanç, şu formül kullanılarak hesaplanır:

  • Toplam Kazançlar= Toplam Satın Almalardan Alınacak Pay + Diğer Gelir - Geri Ödemeler

Bununla birlikte özel gelir kanalları yolu ile elde edilen kazancı incelemek için;

  • Her kanalın performansını görmek için imleç çizelgenin üzerine getirilir. Tıklayıp sürükleyerek grafiğe daha yakından bakmak için yakınlaştırılır.

Bu gelir kanallarına şunlar dahildir: 

  • Promosyonlarınız
  • Udemy Organic
  • Reklam Programı
  • Geri Ödemeler
  • İş Ortaklığı Programı
  • Udemy for Business
  • Ayarlamalar ve Harici İş Ortakları

Genel verilere ek olarak, satışlar gelir raporunda aylık olarak kategorize edilir. Udemy para kazanma için oldukça iyi bir alternatiftir.

Sektörel Haberleri

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Neleri Kapsamaktadır?
E- Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?
Otomobil Cam Filmi Numaraları Nelerdir?
Parasız İş Kurmak İstiyorum Diyenler İçin İş Fikirleri
Dünyanın En Hızlı Büyüyen Muhteşem En İyi 9 İş Sektörü