1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Minecraft Alternatifi Oyunlar Hangileridir?
Minecraft Alternatifi Oyunlar Hangileridir?

Minecraft Alternatifi Oyunlar Hangileridir?

Bir döneme damgasını vuran "Minecraft oyunu" Markus Alexej Persson adındaki bir "video oyun" geliştiricisi tarafından 2009 yılında bir hafta içersinde yazılmış ve 2011 senesinde oyun platformlarında yayınlanmıştır.

A+A-

Yayınlandığı tarihten çok kısa bir süre içerisinde tüm oyun severlerin bir numaralı oyunu olarak tüm dünyaya yayılmış bir bilgisayar oyunudur. Oyunun içeriğinden bahsedilecek olursak bloklar yardımı ile kendinize bir dünya yaratıyorsunuz. Bu bilgisayar oyunu oldukça basit grafiklerden oluşmaktadır bu nedenle görüntüsü başta rahatsız edici bir şekilde olabilir. Fakat buna rağmen bugün PC/Mac üzerinden 18 milyona yakın kişi bu oyunu oynamaktadır. İstatistikler bu ciddi sayıya xbox, playstation, ios ve android cihazlarla oynayanları da ekleyince oyunu oynayan kişi sayısının 40 milyondan fazla olduğunu göstermektedir.

Oyunun şiddet içerip içermediği sorusuna gelecek olursak: bu oyun çocuklarda şiddet eğilimine yol açan bir oyun olarak sayılmamaktadır. Oyun içerisinde ilerledikçe oyuncunun karşısına çıkan zombiler kullanıcının hayatta kalma becerisini artırmakla beraber aniden gelişen sorunlara çözüm bulma yeteneğini geliştiriyor. Oyuncunun hayatta kalması için karşısına çıkan zombilerden kurtulmak adına plan yapması ve yaptığı planı doğru bir şekilde uygulaması gerekmektedir. Bu zombiler korkutucu olmaktan çok bazı kesimlerce sevimli olarak görülmektedir. Bu oyunun online bir versiyonu var. İnteraktif, çok oyunculu bir ortamda da bu oyunu oynama imkânı bulunmaktadır.

Bu kadar büyük bir kitleye sahip olan Minecraft oyunu da diğer oyunların kaderini yaşadı ve bir süre sonra oyun severler bu oyundan da sıkıldı. Bu da Minecraft alternatifi oyunlar nelerdir sorusunun sorulmasına neden oldu. Bu soruyu birkaç oyun önerisi ile cevaplayabiliriz.

Terraria

Minecraft'a alternatif oyunlar sorusuna en başta verilecek cevap hiç şüphesiz Terraria olacaktır. Çünkü bu oyun yıllarca Minecraft'a en benzer bilgisayar oyunu olarak gösterilmiştir. Minecraft denk sayılan bu oyun 2011 senesinde çıkış yapmış 2D hayatta kalma oyunudur. Bu haliyle Terraria zamanında Minecraft’ın 2D hali olarak görüldü. Bu benzetmenin yanında şunu söylemek gerekirse Terraria Minecraft ile karşılaştırıldığı zaman çok daha zengin ve bir sürü keşfedilebilir bir içeriğe sahiptir. Bu oyun oldukça güze grafiklere sahip ve yaratıkla maden acısından içeriği çok çeşitlidir.

Creativerse

Bu oyun oldukça özgür bir haritaya sahip olmanın yanı sıra sandbox bir hayatta kalma oyunudur. Oyunun içeriği craft etme, inşa etme gibi temel hayatta kalma ögelerinden meydana gelmektedir. Bu oyunun diğer sevilen yanı ise craft sisteminin oldukça basit olmasından dolayı oyuna hızlıca alışabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bulunan her hayvanı sahiplenerek, evcil hayvanınız yapabiliyorsunuz. Haritasında sayısız keşfedilebilecek yer bulunuyor ve böylece her adımda yeni bir gizemi açmış oluyorsunuz. Oyunda kullandığınız karaktere aksesuar ve buna benzer şeyleri takarak onun dış görünüşünü değiştirebiliyorsunuz. Bu kadar iyi özelliğiniz yanında negatif bir yanı ise nadiren de olsa FPS droplarının yaşanmasıdır.

Drogan Quest Builders

Drogan Quest Builders 28 Ocak 2016 yılında Builders PS4, PS3, Nintendo Switch ve son olarak Playsitation VITA için çıkarılmıştır. Bu oyun odlukçu uzun soluklu ve başarılı oluşturulmuş hikâyesiyle kullanıcıyı oyunda tutmayı başarıyor. Bunun yanı sıra grafikleri Minecraft ile karşılaştırıldığı zaman oldukça gerçekçi bir görünüm sağlamaktadır. Minecraft alternatifi oyunlar için bu da oldukça güzel bir oyun olarak gösterilmektedir.

Minecraft Çocuklar İçin Uygun Mu?

Bu oyun 13 yaş ve sonrası olan yaş grupları için yazılmıştır. Bu oyunda çocuklar yaratıcılık güçlerini kullanarak sınırsız farklı türde yapılar vs inşa edebilir. Yani bu oyun çocukların beceri ve hayal gücünü geliştirici niteliktedir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.