1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. En İyi Denizli Porsche Servisi
Türk Kahvesinin Fayda Nedir? Türk Kahvesinin Zararı Var Mı?

Türk Kahvesinin Fayda Nedir? Türk Kahvesinin Zararı Var Mı?

Türk kahvesinin varlığı, yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Kendisine has tadı ve kokusuyla birçok insanın vazgeçilmezleri arasındadır.

A+A-

Bir fincanının kırk yıl hatırı olan bu içeceğin, sayılır hatırının yanı sıra birçok fayda ve zararı da bulunuyor. Peki, dünyada birçok insan tarafından yaygın olarak tüketilen bu içeceğin fayda ve zararlar nelerdir?

Kahvenin Faydaları

İçeriğinde bulunan yararlı bileşenler sayesinde hem ruh sağlığınızı hem de pek çok hastalıktan korunmanızı sağlar. Türk kahvesi hakkında genel olarak bilinen şeyler, zihni açması, enerji düzeyini arttırması ve uykuyu açmasıdır. Fakat her ne kadar bu gibi etkileriyle bilinse de kahvenin yararları bunlarla sınırlı değildir.

Türk Kahvesinin Faydaları

halk-gazetesi-001.jpg

Açlığı bir süreliğine bastırır.

* Kahve, süt ile birlikte içildiğinde, vücuda dengeli protein ve karbonhidratla girince tokluk hissi yaratır. Bu nedenle çoğu zaman diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alır.

Diyabet hastaları için uygundur.

* İnsülin direncini kırar ve tatlı ihtiyacını azaltır.

Odaklanmayı kolaylaştırır

* Kan dolaşımını hızlandırması sebebiyle konsantrasyonu sağlar ve odaklanmayı kolaylaştırır.

Migren ataklarını önler

* Migren rahatsızlığı olan kişilerde yaşanan atak sırasında beyin damarlarında kasılma oluşmaktadır. Kahve bu atakların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Fakat çok sık kahve içen kişiler kahveyi bir anda bıraktığı taktirde ataklarının sıklığı artabilir.

Enerji verir ve zihni açar

halkgazetesi-com.webp

* Kahvede bol miktarda kafein bileşeni bulunmaktadır. Bu bileşen kahvenin içilmesinin ardından hızla kana karışır ve beyine ulaşır. Beyinde uyku haline neden olan adenozin adlı nörotransmitteri bloklayarak uykuyu açar ve uyanıklık süresini uzatır. Enerji düzeyini arttırır ve gün içerisinde oluşacak yorgunluğu engeller.  Bunun yanı sıra zihni açarak iş verimliliğinizi de arttırır.

Vücudun yağ yakımını hızlandırır

Türk kahvesi, fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanlar için oldukça değerli bir r içecektir. Bunun sebebi ise kahvenin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırmasıdır. Sade tüketilen kahve, sıfıra yakın bir kalori içermektedir. Bu nedenle zayıflama diyeti uygulayan bireylerin diyet listelerin de bulundurulması gereken bir içecektir.

Alzheimer, Parkinson ve Demans Hastalıklarına

* Alzheimer ve parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi için Türk kahvesini düzenli olarak tüketebilirsiniz. Çünkü yapılan bazı bilimsel araştırmalar sonucunda, düzenli şekilde kahve tüketen kişiler de Alzheimer hastalığının olma olasılığının %65'e kadar azaldığı ve Parkinson hastalığının görülme olasılığının ise %30-60'a kadar düşebildiği gözlemlenmiştir.

Kansere ve Kardiyovasküler Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar.

* Kahve, yüksek miktarda antioksidan içeren bir besindir. Bu içeriği sayesinde düzenli tüketim sonucunda, karaciğer kanseri,  kolorektal kanseri ve daha birçok kanser türüne yakalanma riskinin önemli derece de azaltmaktadır.

Türk Kahvesinin Zararları

Kalpte çarpıntı yapabilir

* Özellikle gün içinde çok fazla miktarda tüketilir ise kalpte çarpıntıya neden olabilir.

Kemik Erimesi

* Gün boyu kullanımlar da 40 yaş ve üzeri kişilerde kemik erimesine yol açabilir.

Uykusuzluğa ve sinire yol açar

* Gece geç saatte tüketildiği zaman uykusuzluğa ve sinirlilik durumuna neden olabilir.

Doğurganlığı olumsuz etkileyebilir

* Uzun yıllar boyunca günaşırı kullanımda, doğurganlığı olumsuz şekilde etkileyebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.