1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vakıfbank 6 ay sonra ödemeli kredi başvurusu 2021
Kredi Kartından Nakit Avans Çekmek

Kredi Kartından Nakit Avans Çekmek

"Kredi kartından nakit avans çekme" alışkanlığı bir süre azaldı. Bunu engellemek isteyen bankalar taksitli avansı çıkardı derken, kredi kartından nakit yararlanma fikri iyiden iyiye hayatımıza girmiş oldu.

A+A-

Nakit avans aslında sadece acil durumlarda çekilmeliyken insanlar keyfi olarak bunu yapıyor ve borç batağına düşmeye başlıyorlar. Peki kredi kartından nasıl nakit avans çekilir, nakit avans çekmenin zararları nelerdir ?

Kredi Kartından Nasıl Nakit Avans Çekilir

ATM'ye kredi kartı soktuktan sonra avans bölümüne geldiğinizde, karşınıza taksitli veya normal avans olmak üzere iki seçenek çıkar. Bunlardan birini seçtikten sonra avans miktarını belirtiyor ve parayı alıyorsunuz.

İnternet şubesinden de vadesiz hesabınıza TL aktarımı yapabilirsiniz. Bu da nakit avans anlamına gelecektir, isterseniz daha sonra bu parayla kira vs. ödemelerinizi yapabilir veya daha sonra ATM'den çekebilirsiniz.

Taksitli Nakit Avans Nedir

Eğer çektiğiniz parayı kolayca geri ödeyemeyeceğinizi düşünüyorsanız, bankacılar bunun için de bir sistem geliştirmiş. Taksitli nakit avans ile, belli bir ay aralığında sabit miktarda borç ödemesi yapabilirsiniz. Ancak bu işlem için genellikle minimum 300 TL çekmeniz gerekmekte.

Kredi Kartından Nakit Avans Çekmenin Zararları

Tüm bu kolaylıklar ve insanların ihtiyaçlarını kolayca giderebiliyor gibi gözükmesi aslında bir aldatmacadan ibaret. Kartı normal kullanmak yerine nakit avans çektiğinizde üstüne günlük faiz uygulanır ve çektiğiniz paranın borcu kat be kart artmış olarak karşınızda durabilir. Aslında bu durumun avantaj veya dezavantaj haline gelmesi tamamen kişinin kendi ödeme gücüne, ödeme disiplinine ve aldığı miktara bağlıdır. Ancak bu yazıda mükemmel şartlar ve ideal bir kullanıcı baz alınmayarak daha gerçekçi sonuçlara ulaşabilme amacı güdülüyor.

l Nakit avansa uygulanan faiz oranları, ihtiyaç kredilerine uygulanan faiz oranlarından çok daha yüksek. Avansın geri ödenmediği her gün, verilen faiz oranı da işleyeceğinden ödenmesi gereken tutar katlanır. Ayrıca bir de nakit avans kullanım ücreti adında ek bir ücret daha talep edilir.

l Kullanıcının, sürekli nakit avans çekmek zorunda kalmaktansa ihtiyaç kredisi alması daha mantıklı olabilir. Çünkü taksitli avanstaki taksit miktarı, ihtiyaç kredisindeki vade uzunluklarıyla boy ölçüşemez. Eğer ödeme güçlüğü çekeceğinizin ve taksitle ödenecek tutarın azalması gerektiğinin farkındaysanız yüksek faizli nakit avans sizi daha fazla zorlayacaktır.

l Kullanabileceğiniz miktar açısından da nakit avans çekmek mantıklı görünmüyor. Çünkü, kredi kartınızın limiti, çekeceğiniz nakit avansın da sınırlarını belirliyor. Tek çekimde ve sınırlı bir zamanda ihtiyaç duyduğunuz parayı alamamış ve pek çok kez nakit avans çekme durumuna düşerek uygulanan yüksek faize daha fazla maruz kalmış oluyorsunuz. Bunun yerine ihtiyaç kredisi çekmek daha avantajlı olabilir.

Kredi Kartından Ne Zaman Nakit Avans Çekilmeli ?

Nakit avans durumunun, gelinmesi gereken son nokta olduğunu belirtmiştik. Sadece acil ihtiyaç durumları için, kısa zamanlı nakit sıkıntıları için nakit avans düşünülmelidir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, borcun ne zaman ödeneceğidir. Eğer 10-15 gün sonra başka bir yerden alınan para ile borç kapatılabilecek ise nakit avans çekilebilir. Eğer 1 ay sonrasına ya da daha uzun vadelere sarkıtılacaksa farklı çözüm yollarının aranması veya kredi çekilmesi daha hesaplı olabilir.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.