1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kepez Belediyesi, Kadın Kooperatifleriyle İş Dünyasını Buluşturdu
Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Konut Kredisi Alırken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Konut Kredisi Alırken Yapılan Hatalar Nelerdir?

"Kredi Başvurusu" Nasıl Yapılır? "Konut Kredisi" Alırken Yapılan En Büyük Hatalar Nedir? Konut kredisi alırken yapılan bazı ihmalkarlıklar ileriki süreçlerde büyük sorunlara yol açmaktadır ve bir çok kişi bu dikkatsizlik yüzünden mağdur olmaktadır.

A+A-

Konut kredileri de dahil olmak üzere alınan tüm kredilerde bazı noktalara dikkat etmek ileri ki zamanlarda yaşanabilecek problemlerin önüne geçecektir. Konut kredisi alırken uyulması gereken bir çok madde bulunmaktadır.

Konut kredisi alırken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

l Kredi alacak bazı kişiler sadece faizlere dikkat etmektedir ve faiz miktarı yüksek değilse krediyi o bankadan almaya karar vermektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta kişinin cebinden gidecek paranın sadece faiz oranı olmayacağıdır. Kredi alındıktan sonra geri ödenmek istediğinde bir çok dosya masrafı, belge masrafı, ekspertiz ücreti ve ipotek tesis ücreti gibi bir çok ek ücret çıkarmakta ve ödenen ücret alınan kredinin kaç kat üzerinde bir miktar olmaktadır.

l Aylık olarak verilmesi gereken faiz miktarları küçüktür ve göze abartılı gelmez. Ancak bu faiz yıl olarak oranlandığında çok yüksek ücretlerle müşterilerine geri verilmektedir. Müşteriler aylık olarak baktığı için yıllık hesap çıkınca mağdur olmaktadır.

l Konut için kredi alırken bazı bankalar bir çok sigorta istediğini söylese de bu bir tuzaktır. Banka sadece ev söz konusu olduğu için depreme dayanıklı mı diye sigorta ister başka sigortalar konusunda herhangi bir istekte bulunamaz, yasal değildir.

Krediler Ve Kredi Türleri

Günümüzde nakit ihtiyacına sıkışan bireylerin başvurduğu ilk yollardan bir tanesi de kredilerdir. Toplu paranın lazım olduğu alanlarda insanlar genel olarak kredi almak için bankalar ile iletişime geçerler. Dolayısıyla ülkemizde kredi başvurusu yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Bunun farkında olan bankalar da talep fazlalığına yönelik olarak çeşitli kampanyalar hazırlamaktadır. Kampanyaların içeriği kredi türüne göre değişiklik göstermektedir. Kredi türleri açısından bakıldığında ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi gibi temel olarak üç çeşit kredi türü vardır. İçinde bulunulan zaman dilimine bağlı olarak bu kredi çeşitlerine bağlı farklı kredi türleri de uygulanabilmektedir. Örneğin bayram dönemlerinde insanların ihtiyaçlarına yönelik olarak bayram kredisi adı altında kredi verilmektedir. Kredilere uygulanan faiz oranları ve vade seçenekleri de kredinin içeriğine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizde yapılan kredi başvurusu çok fazla olduğundan dolayı buna paralel olarak başvuru seçenekleri de fazla olmaktadır. Genel olarak bakıldığında yapılan başvurulara en kısa sürede geri dönüş olmaktadır. Bankalar başvuru yöntemi olarak insanlara dört seçenek sunarlar. Bunlar internetten kredi başvurusu, telefondan kredi başvurusu, kısa mesaj ile kredi başvurusu ve şubeye giderek yapılan kredi başvurusudur. Bunlar içerisinde herkesin bildiği yöntem şubeye giderek kredi başvurusunda bulunmaktır. Ancak bu başvuru şekli diğerlerine kıyasla biraz daha zaman alan bir yöntemdir. Bu nedenle internet üzerinden yapılan kredi başvurusu daha pratik olmaktadır. İnternetten kredi başvurusu yapmak için ilk olarak ilgili bankanın internet sitesine girmek ve orada kullanıcı kaydı oluşturmak gerekmektedir. B u kayıt işlemi ilk kez girecek olanlar için geçerlidir. Daha önceden kayıt oluşturan bireyler direk internet şubesine giriş yapabilmektedir. Bireysel internet şubesinde krediler ve başvurular bölümünde istenilen kredi türüne başvuru yapmak mümkün olmaktadır.

Telefondan Kredi Başvurusu Yapmak

Telefon üzerinden kredi başvurusu iki şekilde olmaktadır. Bunlardan biri kısa mesaj yolu ile diğeri ise bankanın müşteri hizmetlerini arayarak yapılmaktadır. Kredi başvurusu yapılacak olan bankanın ilgili numarası öğrenildikten sonra müşteri temsilcisi aracılığıyla kredi başvurusu gerçekleşmektedir. Bunun haricinde bankanın kullanmış olduğu kısa mesaj bilgileri ile de başvuru mümkündür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.