1. HABERLER

  2. E-Devlet İle Üniversite E- Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?
E-Devlet İle Üniversite E- Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet İle Üniversite E- Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda öğrencilerin "E-devlet üzerinden üniversite e- kayıt işlemi nasıl yapılır?" konusuna değindik. Konu başlıklarımızdan bazıları; E- Devlet Üniversite E-Kayıt Ekranı Nasıl İşler? E-Kayıt Ne Zaman Bitecek? E-Kayıt Nasıl Yapılır? Haber için tıkla

A+A-

Aralık 2019 tarihinde Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsünün etkileri bütün dünyayı halen tehdit altında tutmaktadır. Özellikle de ekonomi, siyaset, politika, sağlık başta olmak üzere pek çok alanda korona virüsü dünya Devletlerini etkilemeye devam ediyor. Şimdi bile bakıldığında bile 1,5 milyona yakın insan bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan çeşitli açıklamalara göre Corona virüsünden korunmanın en etkili 3 yöntemi maske, temizlik ve mesafe olarak kaydedilmiştir.

Mesafe kurallarına uymak amacıyla başta Türkiye olmak üzere bütün dünya devletleri bu yönde çeşitli uygulamalara geçiş yapmaya başladı.

Türkiye’de üniversite sınavına giren öğrencilerin kazanmış oldukları üniversitelere kayıt yapmaları üniversite kayıtlarının online sistem ile yani e kayıt ekranı üzerinden yapılması kararlaştırıldı.

Peki, Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır E- Devlet Üniversite E-Kayıt Ekranı Nasıl İşler?

Üniversite e-kayıt işlemleri genel itibari ile 29 Ağustos tarihinde uygulamaya başlandı. Şahsen kayıt işlemleri ise 31 Ağustos tarihinde başladı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar elektronik kayıt uygulamaları işlemlerini 6 Eylül tarihine kadar şahsen kayıt işlemlerini ise 5 Eylül tarihine kadar yapabileceklerdi. Peki, üniversite kayıtları nasıl yapılmaktadır? İşte e- Devlet üniversite e kayıt ekranı ile ilgili bütün detaylar ve çok daha fazlası bu makalede özellikle de arama motorlarında üniversite kayıtlarında nasıl yapıldığı ile ilgili soruları soran kişiler ilgilensin diye yazıldı.

E-Kayıt Ne Zaman Bitecek?

Üniversite kayıt tarihleri açısından ilgili değişiklik gerçekleştirildi. Uzatılan kayıt tarihleri ile beraber Yükseköğretim kurulundan bir açıklama geldi. Yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuru yapacak olan adayların 5 Eylül 2020 cumartesi saat 12:00’a elektronik Kayıt kayıt yaptıracaklardı. Adaylar açısından ise 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59 da kadar kayıt işlemlerini yaptırabilecekleri kararlaştırılmıştı.

E-Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik kayıt uygulamalarından faydalanmak isteyenler yükün e-devlet uygulaması üzerinden sunmuş olduğu pek çok hizmet için bulunduğu sayfada bulunan üniversite e kayıt uygulamasını tıklamak suretiyle http://www.Türkiye.gov.trend/yok o üniversiteye kayıt adresi üzerinden yapılmakta.

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.