1. HABERLER

  2. E-Devlet İle Ücretli Öğretmenlik Başvuru İşlemleri
E-Devlet İle Ücretli Öğretmenlik Başvuru İşlemleri

E-Devlet İle Ücretli Öğretmenlik Başvuru İşlemleri

"E-devlet ücretli öğretmenlik başvurusu" Bu yazımızda sizlere e-devlet üzerinden "Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" ve "Ücretli Öğretmenlik Maaşı Ne Kadar?" Çokça merak edilen konulara değineceğiz. "Haber" için tıkla.

A+A-

Ücretli öğretmenlik milli eğitim bakanlığı tarafından eksiz öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla ortaya çıkan bir uygulamadır. Atanamayan öğretmenler veya formasyon alan diğer lisans mezunlarının başvurabildiği bu program ülkemizde uzun zamandır uygulanmakta. Asgari ücret karşılığında haftanın belirli saatlerinde ilçe ve köy okullarında görevlendirilen bu öğretmenler var olan açığı kapatmak amacıyla işe alınır.

Genellikle birkaç aylık sözleşme ile işe alınırlar. Ücretli öğretmenlik yeni mezun ve atanamamış birçok öğretmenin deneyim kazanması açısından son derece önemlidir. Ayrıca bu fırsat onlara birazda maddi olarak biraz nefes aldırmaktadır.

Çoğu öğretmen atanma sıkıntısı yaşadığından kadrolu meslektaşlarına göre daha düşük bir ücretle bu işi yapmaktadır. Ücretli öğretmenlik için belli başlı şartlar aranmaktadır. T.C vatandaşı olmak, herhangi bir suç işlememiş olmak, erkek adayların askerlik ile ilişiğinin bulunmaması gibi.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu

E-devlet üzerinden yapılan başvuru için öncelikle adaylar doğru bir şekilde bilgilerini güncellemelidir. Bu süreçte milli eğitim bakanlığı ile sürekli iletişim halinde olunacağı için bu bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi çok önemlidir.

Özellikle iletişim bilgilerinin olduğu kısım detaylı bir şekilde incelenmeli ve bilgilerin doğruluğundan emin olunmalıdır. Eğitim bilgileri kısmına eğer ki varsa ‘‘ formasyonum var’’ veya çalışmak isteniyorsa ‘‘köy okullarında çalışmak istiyorum’’ butonlarına tıklamak adayları diğerlerinden daha şanslı kılar.

Bu bilgiler tamamlandıktan sonra kaydet düğmesine basılıp devam edilmelidir. Kaydınızı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra tercihlerinizi isteklerinize göre yapmalısınız. Mezun olduğunuz branş doğrultusunda size sunulan alandan seçim yapmanız zorunlu olacaktır. İl ve ilçe tercihlerinizden sonra ikinci dönem devam edip etmeyeceğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Eğer ki varsa KPSS puanınız ve giriş yılınızı belirtmeniz ve daha sonra işlemi sonlandırmanız gerekmektedir. İşe alınmanız durumunda milli eğitim bakanlığına mezuniyet belgenizi ibraz etmeniz gerekir.

Ücretli Öğretmenlik Maaşı Ne Kadar?

Her yıl değişmekle birlikte genellikle ücretli bir öğretmen asgari ücret almaktadır. Kadrolu meslektaşlarına göre oldukça düşüktür.  Saatli 16 TL karşılığında çalışmaktadırlar. Yani ay sonunda girilen ders saatine göre yatırılacak maaş tutarı belirlenir. Ek ders ücreti alınmamaktadır ve maaşlar her ayın 1-15 arasında yatırılmaktadır.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.