1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diş Eti Çekilmesi
Diş Eti Çekilmesi

Diş Eti Çekilmesi

Hem estetik hem de sağlık olarak olumsuz bir durum olan diş eti çekilmesi mutlaka üzerinde durulması gereken bir sorundur.

A+A-

 

Hem estetik hem de sağlık olarak olumsuz bir durum olan diş eti çekilmesi mutlaka üzerinde durulması gereken bir sorundur. Dişlerin alt ve kök kısımları diş etinin içinde yer alır. Değişken nedenlere bağlı olarak diş etlerinin aşağıya doğru çekilmesi söz konusu olmaktadır. Bu durumda ise dişlerin olağandan fazla ortaya çıkması gerçekleşir.

Önemli bir sorunu teşkil eden diş eti çekilmesi nedir sorusu karşısında basit bir tanım yapılabilir. Diş etlerinin, çeşitli sebeplerle köke doğru inmesi durumu diş eti çekilmesinin tanımı olarak sunulabilir. Bu durum dişlerin korunmasız kalmasına neden olur. Dişlerin alt kısımları ve kökleri diş eti tarafından korunur. Diş eti o bölgeden çekildiğine ise dişlerin alt bölümleri enfeksiyon, plak ve bakterilere karşı savunmasız hale gelir.

Buna ek olarak estetik olarak da hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkar. Bu sebeplerle diş etlerinin çekilmesi sorununu yaşayanların vakit kaybetmeden Torbalı diş eti tedavisi için adım atmaları gerekir.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş etlerinin çekilmesi ağız içerisinde istenmeyen bir görüntüye neden olur. Bununla da kalmayıp; diş ve diş etlerinin çeşitli hastalıklar geçirmesi için uygun bir zemin hazırlar. Diş eti çekilmesi neden olur bilindiğinde ise gerekli önlemler alınabilir. Böylelikle diş eti hastalıklarının önüne geçmek mümkün hale gelir. Diş eti çekilmesinin nedenleri şöyle sıralanabilir:

  • Yanlış uygulanan protez ve kaplamalar
  • Asitli gıdaların aşırı tüketilmesi
  • Diş gıcırdatma veya sıkma gibi olumsuz davranış örüntüleri
  • Sert diş fırçalarının kullanılması ve dişlerin travmatik şekilde fırçalanması
  • Sigara, alkol gibi maddelerin kullanımı
  • Dişlerde bulunan çarpıklık vb. yapısal bozukluklar
  • Kürdan, kalem vb. objelerin aşırı kullanımı nedeniyle diş aralarının açılması

Bu sebeplere bağlı olarak her yaştan bireyde diş eti çekilmesi yaşanabilir. Bundan dolayı da uygulanan diş eti çekilmesi tedavisi sonrasında yaşam tarzının değiştirilmesi gerekir. Ancak bu şekilde kalıcı bir sonuç elde edilebilir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Diş etlerinde çekilme sorunu yaşayan bireyler çeşitli tedavi arayışlarına girmektedir. Öncelikle diş eti çekilmesi probleminin diş hekimleri tarafından tedavi edilmesi gereken bir sorun olduğu belirtilmelidir. Bireysel olarak uygulanan bir takım ilaçlar, ağız ve diş sağlığına kalıcı zararlar verebilir. Bu sebeple mutlaka profesyonel yardıma başvurulmalıdır.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir sorusunun yanıtı medikal tedavilerde saklıdır. İleri boyutlara ulaşmayan diş eti çekilmeleri profesyonel ekipmanlar kullanılarak iyileştirilebilir. Diş taşları ve plakların temizliği, varsa iltihapların temizlenmesi gibi işlemler tedavi kapsamında uygulanır. Öte yandan ileri boyutlara ulaştığında ise artık bu işlemler yeterli gelmemektedir.

İleri boyutlardaki diş eti çekilmesi tedavisi ancak cerrahi müdahaleyle gerçekleştirilebilir. Damak vb. dokulardan alınan parçalar diş etlerine dikilerek bu bölgedeki açıklığın kapatılması mümkün olabilir. Ayrıca tedavi sonrasında hastaya diş etlerinin nasıl korunabileceği ve ağız bakımı konusunda rehberlik yapılır. Torbalı diş eti tedavisi almak için randevu alarak muayene olmak yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.