1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa'da Yatırım Nasıl Yapılır?  
Borsa'da Yatırım Nasıl Yapılır?  

Borsa'da Yatırım Nasıl Yapılır?  

"Borsa" ile ilgili çokça sorulan konuları sizler için derledik. Konu başlıklarından bazıları; Borsa nedir? Borsa'da Yatırım Nasıl Yapılır? Hisse Senetlerine Yatırım Nasıl Yapılır? Hisse Senetleri Nasıl Değerlenir? Detaylar haberimizde...

A+A-

Borsa, yatırım seçeneği olarak en çok kazandıran ve en popüler olan seçeneklerden sadece biridir. Farklı araçlar ile borsada verimli bir şekilde yatırım yapmak mümkündür.

Borsa Nedir?

Borsa kelime anlamı olarak değerli kağıtların ve ürünlerin alınıp satıldığı yer anlamına gelmektedir. Kelime anlamını günümüzde de gerçek anlamda karşılayan borsada değerli kağıtlar alınıp satılmaktadır. Bu kağıtlardan elbette ki en değerlisi hisse senedidir.

Hisse senetleri borsada yatırım yapmak isteyenlerin ilk olarak değerlendirdiği seçenek olarak bilinmektedir. Bu yatırım seçeneği son derece verimli olabileceği gibi riskli de olabilir.

Hisse Senetlerine Yatırım Nasıl Yapılır?

Firmaların kendi hisselerini halka arz etmesi üzerine halk tarafından alınıp satılabilir hale gelen hisseler üzerinden kar etmek mümkündür. Bu hisseler son derece mantıklı bir şekilde yatırım aracı yapılırsa gayet güzel bir kazanç sağlanabilir. Ancak hisse senetlerinin iyi analiz edilmemesinin sonunda da büyük bir hüsran olabileceği bilinmelidir.

Hisse senetleri firmaların finansal durumlarına göre değer kazanır ya da kaybeder. Yatırımcıların da yapmaya çalıştıkları şey bir hisse senedinin değer kazanma ya da kaybetme durumunu önceden kestirmektir. Bu durumda iyi analiz yeteneği olan ve hisse senedinin gideceği yönü önceden rahatça kestiren kişiler daha güvenilir bir şekilde yatırım yapar ve gelir elde ederler.

Hisse Senetleri Nasıl Değerlenir?

Piyasadaki tüm ürünlerde olduğu gibi hisse senetlerinde de talep miktar çok önemlidir. Bir hisse senedinin değer kazanması için yüksek talep görmesi gerekir. Hisse senetlerinde talep görmesi ise hisse sahibi firmanın güvenilirliği ile alakalıdır. Finansal anlamda büyük yatırımlar yapan ve geleceğe dair olumlu işaretler veren firmalar değer kazanır.

Bir firmanın hisselerinin değer kazanması için firmanın kar açıklaması önemlidir. Bunun yanında yaptığı yatırımlarla önemli miktarda büyüme gösteren firmalarında hisse senetlerinin değeri artar. Hisse senetleri değerlemeye başladığında insanlar da bu senetlere talep göstererek değerlemeyi daha da hızlandırırlar. Bu değer kazanma durumu bazen normalin çok üstüne çıkabilir ancak bu yükseliş bir noktada dengelenir. Yükselişin ivmesi ile normalin de üzerine çıkan hisse senetleri bu tavan noktalarında satılırsa en yüksek miktarda kazanç elde edilmiş olur.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.