1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Tarsus’ta Sağlık Yerleşkesi Yapım İşi İhalesi Canlı Yayınlandı
Böbrek Kanseri Nedir?

Böbrek Kanseri Nedir?

Böbreklerin temel işlevi, kanı süzdükten sonra atık ürünlerden idrar üretmek ve kandaki bazı minerallerin dengesini korumaktır.

A+A-

Böbreklerin temel işlevi, kanı süzdükten sonra atık ürünlerden idrar üretmek ve kandaki bazı minerallerin dengesini korumaktır. Böbrek kanseri, normal fonksiyonlarını yerine getiren, fonksiyon ve şeklini kaybeden hücrelerin anormal büyümesidir.

Böbrek kanseri ikiye ayrılır: Böbreklerin idrar üreten bir kısmında ortaya çıkan kanser ve idrarın toplandığı havuzda kanser. Böbrek kanserini teşhis etmek için CA testleri yapılır. Kandaki antijen seviyesini ölçmek için kullanılan kanser hücrelerinin varlığını tespit etmek için kullanılan bir test yöntemi olan Ca testleridir. Bağışıklık sistemindeki herhangi bir sorun kandaki antijen miktarını artırır. Antijen yüksekliği durumunda kanser hücrelerinin varlığından söz edilebilir. Hakkiperk com sitesinden bilgi alabilirsiniz

Böbrek Kanseri Nedenleri

Böbrek kanseri tümörlerinin oluşum nedenleri iyi bilinmese de bazı risk faktörleri kanser oluşumunu tetikleyebilir. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi böbrek kanseri oluşumunun ana faktörlerinden biri sigaradır. Fazla kilo kanser hücrelerinin oluşumunu arttırır. Vücudun aşırı yağlanması, böbrek fonksiyonunun zayıflamasına yol açar, böbrek kanseri riskini artırır.

Böbrek Kanseri Belirtileri

Böbrek kanseri olan çoğu insanda kanser ilerleyene kadar hiçbir semptom görülmez ve erken böbrek kanseri vakalarının neredeyse tamamı, başka bir nedenle yapılan BT taraması, ultrason veya MRI ile tespit edilir. Bununla birlikte, ilerlemiş tümörler bazı semptomlara neden olabilir. Bu belirtiler şunlardır:

  • İdrarda Kan
  • Ağrı tarafında sırt ağrısı

 Kitle her iki tarafta veya karında palpe edilebilir. Gerekli tüm detayı Hakkıperk.com sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.hakkiperk.com/tr/hizmet/detay/214/Bobrek-Kanseri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.