1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aosb’den Verimlilik Ve Sürdürülebilirlik Ödülleri
Bankaların verdiği kredi kartları?

Bankaların verdiği kredi kartları?

"kredi kartları" Bankalardan alınan kredi kartları hayatımıza birçok kolaylık getirmiştir. En önemlisi varlığı ya da yokluğu belli olmayan bir kart içerisine binlerce TL sığmasına rağmen yer kaplamamakta ve en önemlisi hırsızlara darbe vurmaktadır.

A+A-

Hırsızlıkları azaltmaktadır. Kartının çalındığını söyleyen kişinin kartı hızlı bir şekilde kapatılmaktadır. Bu sebeplerden dolayı herkes bir kredi kartı sahibi olmalıdır. Olumlu avantajlarının yanında kredi kartlarının dezavantajları da bulunmaktadır. Kredi kartlarının üst limitleri bulunmaktadır ve bazen bu miktar çok fazla olabilmektedir. Kredi kartını bilinçsizce kullanan, amacını anlamayan kişiler binlerce alışveriş yapmakta ve daha sonra kredi kartının borcunu ödeyememektedir. Birçok eve bu sebepten dolayı haciz gelmiş ve bir çok aile zor durumda kalmıştır.

Nasıl kredi kartı sahibi olurum?

Kredi kartı almak çok kolay yapılmaktadır ve bir kaç işlem sonucu kredi kartı yapılabilmektedir. Bir çok yöntemi olmasına rağmen kişi kendine en yakın yöntemi seçerek kredi kartı sahibi olabilir.

l Bankalara gidip sıra alarak kredi kartı ya da banka kartı başvurusunda bulunabilirler. Kredi kartı başvuruları için kimlik bilgileri girilir, adres girilir ve varsa kişinin maaşı, emekli maaşının o karta yatırılıp yatırılmayacağı gibi sorular sorulur. 18 yaşından büyükler kartlarını kendileri gidip alır ancak 18 yaşından küçüklere kart verilmediği için büyükleri üzerine kart alarak kart sahibi olurlar.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.