1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Banka Kredisi İle Kendi İşimi Nasıl Kurarım?
Banka Kredisi İle Kendi İşimi Nasıl Kurarım?

Banka Kredisi İle Kendi İşimi Nasıl Kurarım?

"Banka kredisi" ile kendi işini kurmak isteyenler bankalardan "kredi çekmek" zorundalar. Eğer siciliniz temizse uğraşmadan kredinizi büyük ihtimalle verecekler. Peki "Banka kredisi ile kendi işimi kurmak için ne yapmalıyım?" diyorsanız detaylar haberde..

A+A-

Kendi işinizi kurmaya karar verdiniz ama yeterli sermayeniz yok ve bunu sağlayabileceğiniz banka dışında bir yer olmadığını da düşünüyorsunuz. Peki banka kredisi ile iş kurmanın yansımaları nasıl olacak, bu doğru bir hamle mi, neleri göz önünde bulundurmak gerekiyor bunları inceleceğiz.

Öncelikle fikrinizin test edilmesi gerekiyor. İş planlaması kadar önemli bir durum bu kurmak istediğiniz işle ilgili şu an da gelir var mı? Yoksa şunu satarım böyle olursa böyle olur gibi düşüncelerle mi hareket ediyorsunuz bunu iyi belirlemeniz lazım çünkü her iki durumun risk oranı farklıdır. Örneğin evinizden ya da dışarıdan yürüttüğünüz bir iş yani bir süredir geri dönüş alıyorsanız bu risk alınabilir bir durum daha doğrusu kabul edilebilir risk. Ancak her şey teoride ise iyi bir iş planınız var, rakipleri iyi etüt ettiniz ama hiç aktif olarak denenmedi ise iş modeliniz riski %50 üstüne çıkaracaktır. Şunu unutmayın ülkemizde yeni girişimlerin başarılı olma oranları dolaylarında diğerleri kapanmaya mahkum oluyor. Bu sizi olumsuz etkilemesin ama her zaman gerçekçi bir yaklaşımda olmanızı sağlasın.

Banka kredisi ile elbette iş kurulabilir hatta bazı avantajları da vardır. Ancak iş planlamanızın ve iş akışınızı kontrol etme biçiminiz son derece belirleyici olacaktır. Düzensiz ödemeler zaten yeni ve stresi bol bir işte sizi yıpratır. Yeni girişimlerde gelir gider dengesizliği olduğu için borçluluk oranı çok iyi kontrol edilmelidir. Bu sebeple alacağınız kredi miktarını doğru belirlemeli önünüzdeki iki senede hem işi hem de borçluluğun kendi döndüreceği bir yapıya ulaşmanız gerçeğini kabul etmelisiniz. Tabi bu iş fikrine maliyetlerine göre değişen bir durum çok daha cüzi bir kredi ile 6. Aydan itibaren kar etmeye de başlayabilirsiniz ama kendinizi pembe tablolara göre asla motive etmeyin. Kredi kullanmadan önce iyi bir araştırma süreci geçirin, faizleri ve ödeme prensiplerini araştırın bazı bankalarda ödemesiz dönem, ödeme erteleme gibi artı seçenekler var bunları göz önünde bulundurun. Kullandığınız krediyi doğru yönetmek sizin geleceğinizi belirleyecektir, bunu aklınızdan çıkarmayın. Harcamalarınızın tamamı iş ile ilgili olmalı onları da birçok mercekten geçirerek dikkatli yapmalısınız. Gereksiz harcamalar, gereksiz ürün alımları vb. şeylerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Ana hatlarıyla yukarıda bahsettiğimiz noktalara dikkat edebilir ve iyi bir yönetim sağlarsanız ve iş modeliniz de başarılı olursa yükselen bir şekilde işinizi geliştirmemeniz için hiçbir sebep yok. Hayal edin, gerçekleştirin çok ama çok çalışın gerisi gelecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.