1. HABERLER

  2. Babamın Mal Varlığını Nasıl Öğrenebilirim?
Babamın Mal Varlığını Nasıl Öğrenebilirim?

Babamın Mal Varlığını Nasıl Öğrenebilirim?

"Babamın mal varlığını nasıl öğrenebilirim?" Son günlerde Google'da çokça aranan kelime oldu. "Babamın mal varlığını nereden ve nasıl öğrenebilirim?" Diyorsanız "haber" detayına bakın.. Sizler için yazdık, çizdik.

A+A-

Öncelikli olarak şunun altının çizilmesi gerekir ki böyle bilgilerin hepsi ancak hukuki yollarla mümkün olup, miras intikali ile ilgili bir şeyin araştırılması yapılacaksa miras hukukuna hakim bir avukat aracılığı ile işlemlerin takip edilmesi daha da avantaj sağlayacaktır. Bu işi avukata teslim etmeden önce ön bir araştırma yapmakta fayda olacaktır.

Türkiye’de başkasının mal varlığını öğrenme noktasında kurulmuş olan online banka uygulaması sistemi bulunmamaktadır. Bu kişi eğer araştırma yapmak isteyen kişilerin babası dahi olsa 1. Derecede yakınları dahi olsa babamın mal varlığını nasıl öğrenirim? Sorusu sorulduğunda çözüm oluşturacak ya da çözüm meydana getirecek bir uygulama yoktur. İşte konu ile ilgili bütün merak edilenler bu makalede meraklıları için yazılmıştır. Hepinize keyifli okumalar dileriz.
 

Bir bireyin hayatını kaybetmesinden sonra ölüm belgesi düzenlenir. Ölüm belgesi ile beraber 1. Derecede yakını ya da mirasçısı hemen her bankaya tek tek gitmek suretiyle bu belge ile beraber ölen kişinin mal varlığının ne olduğu konusunda bir dilekçe vermek zorundadır ve yazılı cevap alacaktır. Sonucunda buradaki işlem kısa sürecektir. Genel itibariyle gişe yetkilisi ya da bankanın operasyon yönetmeni/ yetkilisi kişinin varlığı hakkında araştırma yapmak isteyen kişiye yazılı bir bilgi verecektir.

Vefat Eden Herhangi Bir Kişinin Ya Da Baba Olması Durumunda Mal Varlığının Öğrenilmesi Nasıldır?

Babanın hayatını kaybettikten sonra mal varlığını öğrenmek aslında sizlere kalan miras hususunda fikir sahibi olmak açısından noterlerden işlem yapılabilir. Noterlerin dışında sulh mahkemeleri de aynı şekilde bu tip hizmetleri vermektedir. Fakat gecikmeli olarak sonuç alınmaktadır. İşte kısa süre içerisinde babasının mal varlığın ne kadar olduğu ile ilgili bilgiler araştıran kişilerin özellikle de son zamanlarda arama motorlarında sordukları soruların sayısı oldukça fazladır. Bizler de bu sorulara bir nebze olsun, bir cevap babında bu makaleyi hazırladık. Hadi bakalım hep birlikte makaleye bakalım.

Babamın Mal Varlığını Nasıl Öğrenirim Diye Soranlara;

Verilmiş bu uygulamaların haricinde Ayrıca babanızın mal varlığını öğrenmek amacıyla bir uygulama bulunmamaktadır. Zaten miras hukukunda hak sahibi olmak açısından da veraset ilamının çıkarılması gerekecektir. Veraset ilamı çıkarıldıktan sonra hayatını kaybeden kişinin bütün mal varlığı görünecektir. Gözden kaçan ya da kişilerin haberlerinin olmadığı bir mülk olması durumunda ise başka yöntemlere başvurulacaktır. Makalenin başında da belirtildiği gibi sulh mahkemeleri ile veraset ilamı çıkarmak amacıyla çok daha düşük masraflar ödemek mümkündür. Fakat bu şekilde gerçekleştirilmek istenilen bir işlemin çok uzun süreceğini unutmamak da fayda vardır. Sulh mahkemeleri aracılığı ile veraset ilamı almak dilerseniz bunun neredeyse bir hafta süreceğini söylemek mümkündür.

"Babamın mal varlığını öğrenme" haberinin Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 08:44

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.