1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Değirmençay Barajı’nda Gövde Dolgusu Başladı
Zihin Haritası

Zihin Haritası

Öğrenilen bilgilerin içeriği ve detayları değişiklik gösterebilir. Ancak bilginin belli başlı tekniklerle hafızaya yerleştirilmesi gerekir.

A+A-

Öğrenilen bilgilerin içeriği ve detayları değişiklik gösterebilir. Ancak bilginin belli başlı tekniklerle hafızaya yerleştirilmesi gerekir. Hafızaya yerleştirmek için yapılan işlemlerden birisi de zihin haritalarıdır.

Zihin Haritası Ne İşe Yarar?

Tony Buzan tarafından ortaya konan ve kelimeleri, düşünceleri, fikirleri birbirine bağlayan diyagramlara zihin haritası adı verilir. Bu diyagramlar sayesinde ele alınan bilgiler çok daha kolay bir şekilde özümsenir. Özümsenen bilgiler ihtiyaç duyulduğunda çok kolay bir şekilde hafızadan çağırılabilir.

Son zamanlarda pek çok kişi zihin haritası nedir konusunu araştırıyor. Araştırma sonucunda bu diyagramın düşünceleri oluşturma ve paylaşmak, fikirleri sınıflandırmak gibi etkilerinin olduğu görülür.

Zihin Haritalarının Faydaları

Öğrenmeyi kolaylaştıran yöntemler arasında ilk sırada yer alan zihin haritası farklı amaçlar için kullanılabilir. Buna bağlı olarak farklı yararlar görülebilir. Bu haritaların en önemli faydalarından biri öğrencilerin daha organize düşünmesine yardımcı olması olarak açıklanır.

Zihin haritaları sayesinde kişiler olayların geniş perspektifini görebilir. Olaylara geniş açıdan bakan kişiler günlük yaşamda daha rahat başarıya ulaşabilir.

Zihin Haritaları Hangi Alanlarda Kullanılır?

Farklı alanlar için farklı haritalar kullanılabilir. Zihin haritaları özellikle eğitimde sıklıkla kullanılır. Öğretmen ve öğrencilerin en sık başvurduğu yöntemler arasında bu diyagramlar yer alır. Bu içeriklerin kullanıldığı alanlar:

•İşe yeni alınan personele iş yerini tanıtmada

•Dijital ödevleri planlarken

•Makale içeriğini belirlerken

Zihin haritası, uzun yıllardan beri toplumun her kesimine hitap edebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.