1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışmasının Birincisi ‘kucak’ Projesi Oldu
Yamaç Paraşütü Güvenli midir?

Yamaç Paraşütü Güvenli midir?

Kendinizi kuşlar kadar özgür hissetmenin ve sınırsız uçuş heyecanının nasıl bir duygu olduğunu hücrelerinize kadar yaşayabileceğiniz Alanya yamaç paraşütü sizi bekliyor.

A+A-

Kendinizi kuşlar kadar özgür hissetmenin ve sınırsız uçuş heyecanının nasıl bir duygu olduğunu hücrelerinize kadar yaşayabileceğiniz Alanya yamaç paraşütü sizi bekliyor. Yamaç paraşütü, adındaki paraşüt kelimesine rağmen, normal bir paraşütten oldukça farklıdır, en az bir o kadar heyecan verici ve eğlencelidir. Hayatının bir noktasında uçmakla ilgilenen herkesin benzersiz bir heyecan yaşayacağı ve mutlaka denemek isteyeceği farklı bir deneyim.

Yamaç Paraşütü Nedir?

Dağ tepelerinden, yüksek yamaçlardan aşağı doğru kendinizi bırakabilmenin heyecanı herkesi meraklandırıyor ve heveslendiriyor. Spora yeni başlayanlar ya da başlamak isteyenlerin ilk başta korku ve heyecanı bir arada yaşaması sınırsız adrenalin hayatınıza farklı bir renk ve unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

 Öncelikle her türlü güvenlik önlemlerinin alınarak yapılması gereken bir spor dalı olan yamaç paraşütü için en 16 yaşını doldurmanız gerekiyor. Antalya yamaç paraşütü, her türlü ayrıntının düşünülerek ve her bir güvenlik önlemleri hassasiyetle alınarak sizlere benzersiz bir heyecanın kapılarını aralıyor.

Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

Serbest paraşütler uçaktan veya yüksek yerlerden atlandıktan sonra açılıp açılmakta kullanılır ve darbeye dayanıklı olarak üretilir. Ancak yamaç paraşütleri bunlardan biraz daha farklı özelliklere sahiptir. Yamaç paraşütü genellikle yamaçlardan ve kayalıklardan atlanılarak yapılıyor.

Yamaç paraşütünde öncelik daha uzağa uçmak ve havada uzun süre kalmaktır. Bu nedenle üretim ve tasarım aşamasında daha uzun uçuşlar için çalışmalar yapılıyor. Yamaç paraşütü ve bu sporun yapılması ile ilgili her bir ayrıntıyı Cleopatra Paragliding sitesinden öğrenebilirsiniz.

Uçurtma uçurmaya benzer bir şekilde yapılan yamaç paraşütü, ülkemizde pek çok yerde yapılan bir hava sporudur. Özel bir pist gerektirmez ve tamamen rüzgârdan güç alır. Bu sporun yapılış şekli, paraşütün özellikleri gibi detaylar mutlaka öğrenilmeli ve atlayış ve uçuş esnasında pilotun tüm talimatlarına uyulmalıdır.

Yamaç Paraşütü Özellikleri Nelerdir?

Hava ile doldurulmuş bir parça yamaç paraşütü kumaşına kanat denir. Kanopi de denilen bu kanatlar, uçuş sırasında hava ile doldurulan, birbiri üzerine yerleştirilmiş iki kat kumaştan oluşur. 2 mm kalınlığındaki taşıma halatlarından biri yaklaşık 150 kiloyu taşıma kapasitesine sahiptir. Bu ipler çok ince olmasına rağmen son derece dayanıklı malzemelerden yapılmıştır. Bir yamaç paraşütünde 100'ün üzerinde halat var.

Uçuş esnasında karışıklığı önlemek için askı halatlarını ve fren halatlarını birbirinden ayırmak son derece önemlidir. İyi bir başlangıç için rüzgar yönünü belirlemek gerekir. Alanya paraşüt, uçarak eşsiz bir heyecanı yaşamak isteyen herkese önce detayları anlatıyor ve sizi rüzgârın kollarına bırakıyor. İyi bir uçuş için rüzgârın ön taraftan esmesi önemli. Başlangıç eğimi uygun olan bir yamaca serilen kanopi, pilot çalışırken hava ile dolmaya başlar. Yamaç paraşütü, pilotun 3-5 metre boyunca yarışa devam etmesiyle havalanır. Kalkıştan sonra kemerine oturur ve yokuştan aşağı kaymaya başlar.

Yamaç Paraşütü Güvenli midir?

Yamaç paraşütü sırasında spor ayakkabı ve güneş gözlüğü takmak zorunludur. Ayrıca şort, eşofman veya pantolon seçimi de uçacak kişiye kalmış ancak rahat bir kıyafet giymek önemli. Güvenlik konusunda da ciddi endişe duyan bir millet olduğumuz için yamaç paraşütünün güvenli olup olmadığı en sık sorulan sorulardan biridir.

Riski çok düşük bir spor olan yamaç paraşütü, bazen ters rüzgâr nedeni ile daha büyük heyecanlara neden olabiliyor. Bireysel yamaç paraşütünde uzun ve çok zorlu bir eğitim gereklidir. Gerekli önlemler alındıktan ve kurallara uyulduktan sonra ciddi bir tehlike yaşamadan güvenle uçabilirsiniz. Benzersiz uçuş deneyimi ile ilgili ayrıntıları Cleopatra Paragliding sitesinden öğrenebilirsiniz.Formun Üstü

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.