1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meski’nin Asfalt Tamir Çalışmaları Sürüyor
Rüzgâr Perdesi Hakkında Bilinmeyenler

Rüzgâr Perdesi Hakkında Bilinmeyenler

Kalıp, inşaatın önemli bir parçasıdır ve doğru yapıldığında işçilerin beton dökmesini ve temellerini kurmasını kolay ve güvenli hale getirir.

A+A-

Kalıp, inşaatın önemli bir parçasıdır ve doğru yapıldığında işçilerin beton dökmesini ve temellerini kurmasını kolay ve güvenli hale getirir. Yine de, güvenli olmayan, kötü desteklenmiş veya yanlış dikilmiş kalıp, bir sonraki projeniz için felaket anlamına gelebilir. İşinizi ehline yaptırmanız bu konuda önemlidir. Urtim sitesi ise bu konuda yardımınıza koşmaktadır. Kalıp, kalıcı bir temel veya yapı olarak betonun inşasına ve dökülmesine izin veren geçici bir yapıdır. Kalıp, yatay veya dikey beton dökülmesine izin verebilir ve bu nedenle eldeki planlara uygun olarak dikilmelidir.

Beton dökümü için kalıp kullanırken kaçınmanız gereken birkaç büyük hata vardır. İskele kurulumundan sonra ise iskele korumak için rüzgar perdesi yaptırmanız da fayda vardır.

Kalıbı ve İskelesi Kötü Yapılan İnşaat

Dikey beton dökümü için iskele kurarken, yapabileceğiniz en kötü şey, bittiğinde betonun ağırlığını hafife almak olacaktır. Yeterli destek ve destek olmadan kalıbınız, çevredeki yapılara zarar veren ve potansiyel olarak işçiler için tehlikelere neden olan, sızan bir metal yığınından başka bir şey olamaz. Rüzgâr perdesi

Hakkında Bilinmeyenler

Kalıp, inşaatın önemli bir parçasıdır ve doğru yapıldığında işçilerin beton dökmesini ve temellerini kurmasını kolay ve güvenli hale getirir. Yine de, güvenli olmayan, kötü desteklenmiş veya yanlış dikilmiş kalıp, bir sonraki projeniz için felaket anlamına gelebilir. İşinizi ehline yaptırmanız bu konuda önemlidir. www.urtim.com ise bu konu da yardımınıza koşmaktadır. Kalıp, kalıcı bir temel veya yapı olarak betonun inşasına ve dökülmesine izin veren geçici bir yapıdır. Kalıp, yatay veya dikey beton dökülmesine izin verebilir ve bu nedenle eldeki planlara uygun olarak dikilmelidir.

Beton dökümü için kalıp kullanırken kaçınmanız gereken birkaç büyük hata vardır. İskele kurulumundan sonra ise iskele korumak için rüzgâr perdesi yaptırmanız da fayda vardır.

Kalıbı ve İskelesi Kötü Yapılan İnşaat Sorunları

Dikey beton dökümü için iskele kurarken, yapabileceğiniz en kötü şey, bittiğinde betonun ağırlığını hafife almak olacaktır. Yeterli destek ve destek olmadan kalıbınız, çevredeki yapılara zarar veren ve potansiyel olarak işçiler için tehlikelere neden olan, sızan bir metal yığınından başka bir şey olamaz. Rüzgâr perdesi burada yardımınıza koşacaktır. Kullandığınız korkuluğun dökülecek beton miktarı için yeterli yük taşıma kapasitesine sahip olduğundan emin olun. Betoncular betonlarını dökmeye geldiklerinde, kalıp yapınızın herhangi bir parçasını çıkarmanızı veya dökerken yerini değiştirmenizi sağlamalıdırlar.

İskeleyi işçiler için yeterli yüksekliğe kurduğunuzdan ve doğru ekipmana sahip olduklarından emin olmak çok önemli olacaktır. Rüzgâr perdesi ise diğer kullandığınız doğru ekipmanlar arasındadır. Kalıbınızı kurarken, ekipmanı ve kendileri için manevra yapmaları için yeterli güvenli alan bıraktığınızdan emin olun. Strip uygulanmaya hazır olduğunda, iskelelerinizin yukarıdan aşağıya doğru strip yaptığından emin olun. Kalıbı güvenli bir şekilde yere indirmek için başka yollarla desteklenmedikçe, dış kalıbı tutan destekleri çıkarmamalıdırlar. Kalıbınızı kamyonlara geri yükleyene kadar güvenli ve herhangi bir yaya trafiğinden uzakta istiflendiğinden emin olun.

Beton dökme eylemi kalıbınızda hareket yaratacaktır. Bu aşırı titreşim, kötü yerleştirilmiş destekler veya malzemeleri yerinden oynatabilir. Yapınızda bu tür bir harekete karşı koyduğunuzdan emin olun. Mimarın, yapılarının tam olarak nasıl görüneceğine dair planları olacaktır ve bu nedenle, planlarını harfi harfine takip ettiğinizden emin olun. Kalıplarınıza uyması için planlarını iyileştirmeye veya değiştirmeye çalışmayın. Kalıbınızın baştan sona planlarına uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Son olarak doğru malzemeleri seçin. Kalıp, birkaç farklı türde malzemeden yapılabilir, bu nedenle yapıya uygun olanı seçtiğinizden emin olun.

Kullandığınız korkuluğun dökülecek beton miktarı için yeterli yük taşıma kapasitesine sahip olduğundan emin olun. Betoncular betonlarını dökmeye geldiklerinde, kalıp yapınızın herhangi bir parçasını çıkarmanızı veya dökerken yerini değiştirmenizi sağlamalıdırlar. İskeleyi işçiler için yeterli yüksekliğe kurduğunuzdan ve doğru ekipmana sahip olduklarından emin olmak çok önemli olacaktır. Kalıbınızı kurarken, ekipmanı ve kendileri için manevra yapmaları için yeterli güvenli alan bıraktığınızdan emin olun. Strip uygulanmaya hazır olduğunda, iskelelerinizin yukarıdan aşağıya doğru strip yaptığından emin olun. Kalıbı güvenli bir şekilde yere indirmek için başka yollarla desteklenmedikçe, dış kalıbı tutan destekleri çıkarmamalıdırlar.

Kalıbınızı kamyonlara geri yükleyene kadar güvenli ve herhangi bir yaya trafiğinden uzakta istiflendiğinden emin olun. Beton dökme eylemi kalıbınızda hareket yaratacaktır. Bu aşırı titreşim, kötü yerleştirilmiş destekler veya malzemeleri yerinden oynatabilir. Yapınızda bu tür bir harekete karşı koyduğunuzdan emin olun. Mimarın, yapılarının tam olarak nasıl görüneceğine dair planları olacaktır ve bu nedenle, planlarını harfi harfine takip ettiğinizden emin olun. Kalıplarınıza uyması için planlarını iyileştirmeye veya değiştirmeye çalışmayın. Kalıbınızın baştan sona planlarına uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Son olarak doğru malzemeleri seçin.

Kalıp, birkaç farklı türde malzemeden yapılabilir, bu nedenle yapıya uygun olanı seçtiğinizden emin olun. Tüm bu işlemler ve daha fazlası için https://urtim.com/tirmanir-sistemler/climbset-ruzgar-perdesi-sistemi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.