1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Antalya’da Yks Adaylarına Toplu Ulaşım Desteği
Psikolojik Destek Almanız İçin 6 Neden

Psikolojik Destek Almanız İçin 6 Neden

İnsanlar hayatlarındaki bazı dönemlerde profesyonel desteğe ve yardıma ihtiyaç duyabilirler. Bunda herhangi bir sakınca veya ayıplanacak bir durum yoktur.

A+A-

İnsanlar hayatlarındaki bazı dönemlerde profesyonel desteğe ve yardıma ihtiyaç duyabilirler. Bunda herhangi bir sakınca veya ayıplanacak bir durum yoktur. Bu tür durumlarda mutlaka uzman bir psikoloğa gidilmesi tavsiye edilir. Her insanın psikoloğa gitmesi için sebepleri farklı olabilir. Ancak bazı temel sorunlar, psikoloğa başvurmak için en çok rastlanan sebepler arasındadır.

 

  1. Stres

Stresli veya zor bir dönemden geçiyorsanız psikoloğa gidebilirsiniz. Böylelikle kendinizi daha iyi hissedebilmenin yollarını öğrenebilir ve stres seviyenizi azaltabilirsiniz. Strese ve kaygıya yol açan sebeplerin öğrenilmesi bu problemlerin tedavisinde etkili sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur.

  1. Depresyon

Depresyon ya da anksiyete gibi bir duygusal sorun yaşıyorsanız, psikolog size yardımcı olabilir ve bu sorunlarla başa çıkmanıza destek verebilir. Kendinizi daha iyi tanıyarak hangi sebeplerden dolayı bu problemleri yaşadığınızı daha iyi öğrenebilirsiniz.

  1. İletişim ve İlişki Problemleri

İletişim ya da ilişki sorunları yaşıyorsanız, uzman psikolog size yardımcı olabilir ve bu konular hakkında size tavsiyeler verebilir. Sizi yakından tanımaya çalışan psikologlar, iletişim ve ilişkiler ile ilgili yaşadığınız problemleri yakından tanıyabilmeniz konusunda büyük destek verir. Böylelikle ilişkilerinizde ve çevrenizle olan iletişiminizde karşılaştığınız sorunların çözümü için doğru adımları takip etmeye başlayabilirsiniz.

  1. Travmatik Olaylar

Geçmişte yaşadığınız travmatik bir olaydan kurtulmaya çalışıyorsanız, terapi size yardımcı olabilir ve bu olayla ilgili size destek verebilir. Travmaların derinine inildikten sonra gerekli analizler yapılır. Böylelikle travmaya yol açan sorunlarla yüzleşilir. Travmatik olaylar son derece ciddiye alınması gereken ve kişilerin geleceğini derinden etkileyebilecek güce sahip olaylardır. Bu sebeple, vakit kaybetmeden psikoloğa başvurulması tavsiye edilir.

  1. Eğitim ve Kariyer Kaygıları

Eğitim ve kariyer konusunda karar vermekte zorluk yaşıyor ya da kaygılı hissediyorsanız yine psikoloğa gidebilirsiniz. Geleceğinizi riske atmamak için profesyonel destek almayı deneyebilirsiniz.

  1. Zarar Verici Davranışlara Eğilim

Kendinize veya başkalarına zarar verme düşüncesi ya da davranışları içinde bulunuyorsanız vakit kaybetmeden profesyonel bir destek almanız gerekebilir. Bu tür psikolojik sorunların çözümlerine yardımcı olabilecek profesyoneller arıyorsanız çeşitli platformlardan da destek alabilirsiniz. Örneğin, Ankara psikolog ihtiyacında Armut.com gibi güvenilir platformlara başvurabilirsiniz!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.