1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Otlanırken Kayaların Arasına Düşen İneği İtfaiye Kurtardı
İlker Aydilek Rekora Koşuyor

İlker Aydilek Rekora Koşuyor

Paten alanında adını duyuran ve dünya genelinde bu başarısını kanıtlayan İlker Aydilek 13.10.1994 yılında İzmir'de doğdu.

A+A-

Paten alanında adını duyuran ve dünya genelinde bu başarısını kanıtlayan İlker Aydilek 13.10.1994 yılında İzmir'de doğdu. 7 yaşında spor ile tanışan Aydilek, futbol ve güreş alanında çalışmalar yaptıktan sonra 10 yaşında akrobasi paten yapmaya başladı. 3 yıl boyunca bu alanda çalışmalar yapan Aydilek, birçok firma ve şirketin dikkatini çekti ve açılışlarda gösterilerde bulundu. 2016 yılında tv ekranlarında boy göstermeye başlayan genç patenci bu sırada katılmış olduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında finalde %91 ile en yüksek yüzde ile oy alarak en yakın rakibiyle arasında 5 puanlık bir fark vardı.

Çalışmalarını bu şampiyonluktan sonra daha da geliştiren genç yetenek, Türkiye'nin 81 ilini dolaşarak paten gösterilerine devam etti. İlker Aydilek'i bu alanda star haline getiren olay ise 2020-2021 yılında Antalya otellerinde yapmış olduğu double backflip hareketi sonrasında yaşandı. Bu mükemmel hareketi Türkiye'de ilk yapan sporcu ünvanını alan genç patenci dünya ülkelerindeki sayılı patenciler arasına girdi.

2016 yılında Modayı Tıkla ve Martin Valen markalarının da yüzü olan Aydilek halen otel çalışmalarına ve gösterilerine Antalya'da otellerde devam ediyor. Beğenilerek takip edilen genç yetenek Türkiye'yi yurt dışında paten ve kaykay alanında en kaliteli şekilde tanıtacağını da sözlerine ekliyor. Gençlerin bu sporu sevmesi adına birçok çalışmalarda bulunan Aydilek Türkiye'nin farklı şehirlerinde açmış olduğu kaykay pistleri ile de biliniyor. Paten alanında Türkiye'nin de dünya ülkeleri arasına girmesini hedefliyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.