1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evli Çiftler Arasında Meydana Gelen Çatışmaların Nedenleri
Evli Çiftler Arasında Meydana Gelen Çatışmaların Nedenleri

Evli Çiftler Arasında Meydana Gelen Çatışmaların Nedenleri

Evlilik hayatımızda verdiğimiz en önemli kararlardan birisidir. Karşımıza çıkan eşlerin hayatımızdaki rolü de oldukça büyüktür.

A+A-

Evlilik hayatımızda verdiğimiz en önemli kararlardan birisidir. Karşımıza çıkan eşlerin hayatımızdaki rolü de oldukça büyüktür. Evlilik kararı verebilmek için üzerine hesaplamalar yapar, karşımızdaki kişinin hayat eşimiz olup olmadığı konusunda endişeler yaşarız. Evliliğin ardından ise meydana gelen problemleri aşmak için kendi kendimizi yiyip bitiririz. Özellikle farklı sosyal çevrelerden yetişmiş kişiler arasında meydana gelen evliliklerde sorunlar kaçınılmaz olur. Farklı düşünen, farklı yaşam tarzına sahip kişiler evlendiklerinde problemlerle karşılaşırlar. Bu durum evli çiftler arasında meydana gelen çatışmaların nedenlerindendir. Evliliğinizin doğru bir şekilde yürümediğine kanaat getirdiyseniz ve evliliğinizde istemediğiniz olaylarla karşılaşıyorsanız profesyonel bir elden yardım almanız gerekebilir. Çift terapisi hizmetlerinin de önemi tam olarak buradan kaynaklanmaktadır.

İlişkinizin Doğru Yürümediğini mi Düşünüyorsunuz?

Günümüz Türkiye toplumunda evlilik gibi boşanma oranlarının da yüzdesi her geçen gün artıyor. Evli çiftler anlaşamadıklarını düşündüklerinde veya problemlerle karşı karşıya kaldıklarında boşanma yolunu da tercih edebiliyor. Psikologlar eşliğinde alınan çift terapilerinin önemi de tam olarak buradan kaynaklanıyor. Evliliğin getirmiş olduğu sorumluluk oldukça büyük. Her birey gerek yetişme şartlarından dolayı gerekse sosyal çevrelerinden dolayı bu sorumluluğu taşıyamayabiliyor. Evliliklerde meydana gelen çatırdamaların nedenlerinden birisi de karşımızdaki kişiyi doğru bir şekilde anlayamamamızdan kaynaklanıyor. Çiftler arasında meydana gelen çatışmaların giderilmesinde psikologların rolü oldukça büyük. Uzman psikologlar https://www.laikapsikoloji.com/aile-ve-cift-danismanligi/ eşliğinde evliliğinizi doğru bir şekilde yönetebilir ve karşınızdaki eş olarak seçtiğiniz kişiyi doğru bir şekilde anlamanıza olanak sağlanabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.