1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ev Hanımları İçin Emeklilik Müjdesi
Ev Hanımları İçin Emeklilik Müjdesi

Ev Hanımları İçin Emeklilik Müjdesi

Ev hanımları için yeni bir fırsat haberi geldi. Emeklilik hayali kuran ev hanımları için yapılan açıklamalarda çalışmayan kişilerin de emekli olabileceği açıklandı.

A+A-

Ev hanımları için yeni bir fırsat haberi geldi. Emeklilik hayali kuran ev hanımları için yapılan açıklamalarda çalışmayan kişilerin de emekli olabileceği açıklandı. Son başvurusu 31 Ağustos olan bu fırsatta birçok ev hanımı indirimli bir şekilde emeklilik hakkı yakalayabilecek. Emeklilik hayali kuranlar için hazırlanan bu fırsatta hem ev hanımları hem de çalışanlar emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Bu çalışma kapsamında hem ev kadınları hem de kısa süreli çalışan işçiler emekli olabilecek. Bu fırsatın son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olarak belirlendi. İndirimli bir şekilde bu fırsattan yararlanmak isteyen ev hanımları başvuru formları yayımlandı.

Ev Hanımlara Müjde!

Bu çalışma emeklilik hayali sunan kişiler için farklı ayrıcalıklar da içeriyor. Kısa süreli çalışanlar, ev kadınları ve part time çalışan kişiler prim borçlarını ödeyemiyorsa bu gruplar için ek 1 yıl süre verildi. Emeklilik prim borçları belirlenen zaman içerisinde yatırıldığında sigorta zamanı sayılabilir. Ancak prim borçlarını ödemeyen kişilerin sigorta süresi sayılmamaktadır. Ev kadınları bu noktada 1 senelik dönem içerisinde bu ödenmeyen prim borçlarını yapılandırmadan geçecekler. Üstelik bu emeklilik fırsatından yararlanmak isteyen kişiler için taksitli ödeme yapma seçeneği de emeklilik hayali kuran kişiler için bulunuyor. Bu bağlamda emeklilik hayali kuran ev hanımları peşin ya da taksitli ödeme seçenekleri ile emekli olabilecek. Fakat taksitli ödeme yapmak isteyen kişiler ödeme yaparken enflasyon farkı da hesaplanacak. Peşin ödeme yapamayacak durumda olan kişilerde enflasyon farkının %90’ı silinecek.

Kısa Dönem Çalışan İşçiler ve Ev Hanımları Da Dahil!

Bu kampanya yalnızca ev hanımlarını değil aynı zamanda kısa çalışan işçiler için de geçerli. Kısa süreli çalışan işçiler eksik kalan günlerinin borçlarını ödeme yaptıktan sonra bu fırsattan yararlanabilecekler. Bu prim ödemeleri son 1 senelik ödenmeyen birimler için gerekli olmakla birlikte 4A kapsamında çalışan kişiler için kişiye bağlı sigorta ödemeleri ile değerlenecek. Bu fırsattan dolmuş şoförlüğü yapan kişiler, taksiciler, sigorta sahibi tarım işçileri ve kısa süreli çalışanlar yararlanabilecektir. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 tarihi olan bu fırsatta emeklilik hayali kuran ev hanımları ve kısa çalışma sürelerinde çalışan işçiler yararlanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler