1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İş insanı Sabahattin Seven Her Yıl Olduğu Dibi Bu Yıl Da Sokak Hayvanlarını Unutmadı
Tasarım Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

Tasarım Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

Web tasarım; içerisinde bulunduğumuz çağın olmazsa olmazlarından birisidir. Yerel veya uluslararası olarak faaliyet göstermesinden bağımsız bir şekilde her işletmenin bir internet sitesi olmalıdır.

A+A-

 

Web tasarım; içerisinde bulunduğumuz çağın olmazsa olmazlarından birisidir. Yerel veya uluslararası olarak faaliyet göstermesinden bağımsız bir şekilde her işletmenin bir internet sitesi olmalıdır. Ancak, nitelikli bir site oluşturulmalıdır. Birtakım eksikleri olan ve hem teknik hususlarda hem de kullanıcı deneyiminde sınıfta kalan bir siteye yer verilmemelidir. Bu noktada, tecrübeli, referansları sağlam ve güvenilir bir tasarım ajansı ile çalışılmalıdır.

Tasarım Ajansının Sorumlulukları Nelerdir?

Web tasarım ajansı; her şeyden önce, işletmenin taleplerine uygun olarak hareket etmelidir. En son teknolojiyi bünyesinde barındıran tasarım ve yazılım öğelerini kullanarak işletmenin ihtiyaçlarına yüzde yüz hitap eden bir site tasarlamalıdır. Ayrıca, Google’ın algoritmalarını kullanması da gereklidir. Bir başka deyişle, SEO faaliyetleri de yürütmelidir. Sitenin kaliteli, özgün ve ziyaretçilerin ilgisini çekecek türden içeriklere sahip olması da yine tasarım ajansının sorumlulukları arasındadır.

Takdir edersiniz ki, her internet sitesi benzer kalitede değildir. Bazı sitelerin mobil uyumlu olmadıkları söylenebilir. Bu tür siteler; bilhassa akıllı telefon üzerinden site araştırması yapan kullanıcıların ilgisini çekmez. Bu noktada, tasarım ajansı; mobil uyumlu bir site tasarlamalıdır. Ayrıca, sade ama kullanışlı detaylar barındıran bir sitenin varlığı da önem taşır.

Web tasarım ajansı; birçok konuda hizmet verir. Hatta, vermiş olduğu hizmetler arasında başta web sitesi tasarımı olmak üzere grafik tasarım, web yazılım, SEO, sosyal medya yönetimi, e-mail marketing, dijital pazarlama ve reklam, Google Ads yönetimi yer alır. Ancak, bu hizmetlerin her birisini kaliteli bir şekilde vermek kolay değildir. Bu yüzden, web tasarım ajansının bünyesinde söz konusu kategorilerde hizmet verecek bilgiye ve deneyime sahip kişiler olmalıdır. Bir başka deyişle, web tasarım ajansı; aynı zamanda ekibiyle de fark yaratabilmelidir.

Web Tasarım Ajansı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

86 milyonu aşkın nüfusuyla dikkat çeken ülkemizde başta büyük şehirler olmak üzere neredeyse her yerde çok sayıda web tasarım ajansı ile karşılaşılabilir. Ancak, bazı ajansların herhangi bir deneyimlerinin olmadığını ve yalnızca merdiven altı olarak hizmet verdiğini söylemek mümkündür. Bu noktada, web tasarım ajansı seçimi gibi önemli bir konuda birtakım hususlar dikkate alınarak hareket edilmelidir.

  • Diğer alanlarda olduğu gibi web tasarım ajansı seçiminde de kurumun kurumsal bir kimliğe sahip olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kurumsal bir ajans; kendisini kanıtlamış, profesyonel ve güvenilir özellikleri ile öne çıkar.
  • Deneyim; web tasarım gibi alanlarda daha önemlidir. Bu noktada, hem genel hem de sektör bazında güçlü referanslara sahip olan, önemli kişi ve kurumlara web tasarım hizmeti vermiş ajanslarla çalışılmalıdır.
  • Takdir edersiniz ki, web tasarım gibi yetkinlik isteyen bir alanda tüm işlerin tek bir kişi tarafından yapılması imkansızdır. Bu noktada, alanında uzman kişilerden oluşan ekibiyle öne çıkan bir web tasarım ajansı ile çalışılmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.