1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Burdur Da 29 Ekim Coşkusu
Spor Ayakkabı Hangi Çorapla Giyilir?

Spor Ayakkabı Hangi Çorapla Giyilir?

Spor ayakkabı için farklı çoraplar tercih edilebilir. Yapılan spora göre çorabın boyu, teknik özellikleri, kullanılan ham madde değişebilir.

A+A-

 

Spor ayakkabı için farklı çoraplar tercih edilebilir. Yapılan spora göre çorabın boyu, teknik özellikleri, kullanılan ham madde değişebilir. Futbol için uzun çorap tercih edilmektedir. Sebebi kaval kemiğini koruyan tekmelikleri tutmasıdır. Futbol antrenmanlarında daha kısa olan çoraplar tercih edilir. Basketbol ve voleybol için yine futbol antrenman çoraplarına benzer çoraplar tercih edilir. Aynı boy çoraplar tenis sporunda da kullanılır. Bu sporlarda kullanılan çoraplar ayakkabı kullanımına göre değişmektedir.

 Basketbol ve Voleybolda Kullanılan Çorap ve Ayakkabılar

 Basketbol ve voleybol ayakkabıları kalın taban özellikte olduğu için daha ince çorap tercih edilmelidir. Ayrıca salon sporlarında kullanılacak çoraplar yine ince olmalıdır. Kalın havlu çoraplar ayakkabı içinde kayabilir. Ayrıca markaların boğazdan silikonlu, tabandan silikonlu, bilek, patik, topuksuz şeklinde üretimleri de mevcuttur. Bütün bu çoraplar ayakkabının daha rahat kullanılması ve performansın en üst seviyeye çıkması için üretilmektedir.

 Ayrıca ayağı çok sıkan çorapların giyilmesi kan dolaşımını yavaşlatacağı için performans düşüklüğüne sebep olacaktır. Yine çoraplarda dikiş özellikleri çok önemlidir. Uygun ayakkabı ve çorap kullanımı her sporda oyuncunun performansını en üst düzeye çıkarmak için çok önemlidir. Ayrıca nefes alabilen şekilde tasarlanan çoraplar ayak sağlığı için iyi olabilir. Fakat su alması konusunda dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca spor ayakkabısına göre renk uyumu da yine kullanıcılar için önemli faktörlerden biridir.

 Çorap ve Ayakkabı Uyumu Nasıl Olmalıdır?

 Ağırlıklı olarak beyaz çorap çoğu renk için çok güzel olmaktadır. Kullanılan spor ayakkabının amacına uygun olan çorapları tercih etmek spor ve sporcu sağlığı açısından önemli faktörlerden biridir. Ayrıca ayak yapısına göre değişen çoraplar yine uygun şekilde tercih edilmelidir.

Tüm dünyada en iyi bahisçiler sporla ilgili her şeyi takip ederler.

 Ayak Yapısı ve Çorap Kullanımı

 Sol ve sağ ayaklar için bazı modellerde farklı şekilde üretilmektedir. Çorapların üzerinde R ve L şeklinde belirteçler bulunmaktadır. Ayağı çok sıkan çoraplar, ayak yapısını bozabilecek ayakkabılar tercih edilmemelidir. Ayrıca yanlış ayakkabı ve çorap kullanımı tırnak yapısını bozabilir. Terlemeyi arttıracağı için ayakkabının ömrünü azaltır. Koku yapabilir. Çorap ve ayakkabının temiz kullanılması çok önemlidir.

 Ayakkabı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 Ayrıca yoğun kullanım sonrası ayakkabıyı dinlendirmek ayakkabının ömrünü uzatır. Baskılı çorap kullanımında bazen ayakkabının iç rengi değişebilir. Ayrıca çorap numarası ve ayakkabı numarasının birbirine uyumlu olması çok önemlidir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.